Δήμοι

«Περιορίστε την χρήση νερού σε αποκλειστικά οικιακή χρήση» ζητά ο Δήμαρχος Β. Νανόπουλος

Έκκληση για περιορισμό στην κατανάλωση ύδατος αλλά και προειδοποίηση για την επιβολή προστίμων σε όσους χρησιμοποιούν το νερό που διατίθεται για το πότισμα κτημάτων και κήπων απηύθυνε για ακόμα μια φορά στους πολίτες ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Οι μετρήσεις, παρότι βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού, δείχνουν κατανάλωση ανά κάτοικο τρεις φορές μεγαλύτερη από την μέγιστη που προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία, στοιχείο ιδιαίτερα ανησυχητικό. «Θέλω να απευθύνω για ακόμα μια φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες, να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση νερού η οποία παρατηρείται σήμερα» ανέφερε ο Δήμαρχος σε νέο του μήνυμα. Ενημέρωσε δε πως οι μετρήσεις που έχει διενεργήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου (ΔΕΥΑ), δείχνουν ότι η κατανάλωση ανά κάτοικο είναι αυξημένη κατά τρείς φορές από την προβλεπόμενη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για οικιακή χρήση και μάλιστα στο τέλος του καλοκαιριού που θα έπρεπε να έχει μειωθεί. «Ακόμα κι αν αυξήσουμε την παροχή το νερό με τα σημερινά δεδομένα κατανάλωσης δεν θα είναι αρκετό εάν οι κάτοικοι χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης για να ποτίσουν κτήματα και κήπους» συνέχισε ο Δήμαρχος.

Καλεί λοιπόν και πάλι τους πολίτες, περιορίσουν την κατανάλωση σε αποκλειστικά οικιακή χρήση. «Ο κανονισμός, εφόσον διαπιστωθεί η παραβίαση του, θα εφαρμοστεί και το πρόστιμο για όσους λειτουργούν σε βάρος των συμπολιτών τους θα είναι βαρύ» προειδοποιεί ο Βασίλης Νανόπουλος, σημειώνοντας τέλος ότι θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, πρόβλημα που έχει να κάνει με την λειψυδρία και που δεν αφορά μόνο το δήμο Κορινθίων, αλλά ολόκληρη την χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο