Επιχειρείν

Παρουσία Λιβανού και Νίκα στην Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου

Στις αρχές του φθινοπώρου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το project της Ελληνικής Διατροφής, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Σπήλιος Λιβανός, από τα εγκαίνια της 24ης έκθεσης Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο, που έδωσε το παρών του.

Πρόκειται για μια Έκθεση η οποία ήταν ιδέα του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη και την προώθησε και ο πατέρας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Λιβανός, ως υπουργός Τουρισμού. Αναφερόμενος στην Έκθεση ο κ. Λιβανός, έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη, παρατηρώντας ότι η έκθεση «συνδυάζει τον πρωτογενή παραγωγή με τον πολιτισμό μας, με την ιστορία μας, με τη γαστρονομία μας και τελικά με τον ουρισμό». Αυτή, συνέχισε ο Υπουργός, «είναι η πεμπτουσία της πολιτικής μας σκέψης και στρατηγικής στο ΥΠΑΑΤ». Υπογράμμισε δε, ότι ο βασικός στόχος που έχει βάλει η ηγεσία του Υπουργίου και θα συμπυκνωθεί σε μία πρόταση, σε ένα project που αναφέρεται ως Ελληνική Διατροφή. «Θα το παρουσιάσουμε στις αρχές του φθινοπώρου και είναι αυτό που εσείς με πολύ μεγάλη επιτυχία κάνετε εδώ και 24 χρόνια» ενημέρωσε τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.

“Να μετατοπίσουμε λοιπόν το ενδιαφέρον του δικού μας υπουργείου και να κάνουμε πράξη την πολιτική από την παραγωγή μέχρι το ράφι, μέχρι το τραπέζι» συμπλήρωσε” τόνισε ο κ. Λιβανός.

Όπως σημείωσε ο κ. Λιβανός στην Έκθεση της Επιδαύρου οι διοργανωτές καταφέρνουν να συμπυκνώσουν «τη σύγχρονη ταυτότητα του ελληνικού κράτους, τη σύγχρονη ταυτότητα του Έλληνα. “Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε κι εμείς να δουλέψουμε στα επόμενα χρόνια και να μετατοπίσουμε το ενδιαφέρον και των παραγωγών μας, αλλά και των πολιτών, των καταναλωτών και βεβαίως όλου του κόσμου, γιατί τα προϊόντα μας θα είναι οι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο. Να μετατοπίσουμε λοιπόν το ενδιαφέρον του δικού μας υπουργείου και να κάνουμε πράξη την πολιτική από την παραγωγή μέχρι το ράφι, μέχρι το τραπέζι» συμπλήρωσε.

Εκεί και ο Περιφερειάρχης

Στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, εκεί όπου η έκθεση Αγροτουρισμού άνοιξε και πάλι τις πύλες της, βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Τον περιφερειάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Πρόνοιας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης και ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης. Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι επιδίωξη της περιφερειακής Αρχής αποτελεί η πολυεπίπεδη αναβάθμιση, ήδη από τον επόμενο χρόνο, της έκθεσης στο πλαίσιο μελέτης την οποία θα αναλάβει η Περιφέρεια. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 8 Αυγούστου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ κάθε Κυριακή θα λαμβάνει χώρα και μία σημαντική εκδήλωση στον χώρο της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο