Δήμοι

Φορτηγό αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων ενισχύει τον στόλο καθαριότητας του Δήμου Σικυωνίων

Ένα καινούργιο ανατρεπόμενο φορτηγό όχημα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων, κλαδιών κ.α. με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», ενισχύει τον στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σικυωνίων.

Η αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων μέχρι και σήμερα εκτελείται από ένα φορτηγό μη ανατρεπόμενο, μοντέλο δεκαετίας 1980 και ένα φορτηγό ανατρεπόμενο μοντέλο δεκαετίας 1990. «Λόγω της παλαιότητάς τους τα οχήματα παρουσιάζουν συχνές βλάβες, με αποτέλεσμα το μεγάλο κόστος συντήρησής τους και την κωλυσιεργία που προκαλείται στις υπηρεσίες του Δήμου από τις συχνές επισκέψεις στα συνεργεία επισκευής» εξηγεί ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος. «Η παλαιότητα επίσης, έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη κατανάλωση σε καύσιμα και κατά συνέπεια την επιβάρυνση του περιβάλλοντος με ρύπους» προσθέτει.

Με την αγορά του ανωτέρω οχήματος, όπως εξηγεί ο Σπύρος Σταματόπουλος, ο Δήμος Σικυωνίων θα επιτύχει:

  • Την μείωση του κόστους κινητικότητας, τόσο ως προς το κόστος λειτουργίας όσο και ως προς το κόστος συντήρησης και επισκευής των δημοτικών οχημάτων.
  • Τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μείωση της κατανάλωσης των συμβατικών καυσίμων που συνδέονται με την επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
  • Την μείωση της ηχορύπανσης.
  • Την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επομένως, η προμήθεια του οχήματος ήταν επιβεβλημένη και αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο