Δήμοι

Παραχώρηση κτηρίου για την στέγαση του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίων Θεοδώρων

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας, υπεγράφη σύμβαση για δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να στεγάσει το τοπικό εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορινθίας, Πυράρχος Βικέντιος Μαρινάκης, στο Δημαρχείο Λουτρακίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου Δημήτριος Λερής και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης.

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη των πολιτών και των εθελοντικών ομάδων για ενίσχυση των δομών πρόληψης και παρέμβασης, το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγίων Θεοδώρων λειτουργεί από τον Ιούλιο 2020, ενώ η σύμβαση που υπεγράφη, έχει πενταετή ισχύ ήτοι έως τα τέλη Ιουλίου 2026 με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη δύο έτη, κατόπιν συμφωνίας των δύο μερών. Κατά την υπογραφή, ο Πύραρχος κ. Μαρινάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, για την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη συνδρομή του στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορινθίας για την αγαστή συνεργασία. Τόνισε ότι η δημιουργία και εγκατάσταση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στους Αγίους Θεοδώρων κρίνεται αναγκαία καθώς θωρακίζει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και ενισχύει την Πολιτική Προστασία του τόπου. «Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, δε σκοπεύουν μόνο στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, αλλά αποβλέπουν στην ευημερία, την πρόοδο και την κοινωνική αλληλεγγύη της περιοχής» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο