Κορινθία

Παράκληση στο ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου υπέρ των υποψήφιων στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ο ενθαρρυντικός λόγος του Μητροπολίτη προς τους μαθητές και το δώρο για «καλή επιτυχία»

Ιερά Παράκληση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, υπέρ των υποψηφίων μαθητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των οικογενειών τους.

Στην παράκληση εκτός του Μητροπολίτη συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Καθηγούμενος της Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», οι ιερείς του ναού και ιερείς από όλες τις Ενορίες Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου. Συμμετείχε πλήθος μαθητών, καθηγητών, γονέων και συγγενών των μαθητών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Ο Μητροπολίτης προσέφερε στους μαθητές, ως ευλογία, ένα στυλό για να το χρησιμοποιήσουν στις εξετάσεις τους με την ευχή να επιτύχουν σε αυτές, καθώς και μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών.

Ο Μητροπολίτης στον λόγο του απευθύνθηκε στους μαθητές, υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τη σύγχρονη ζωή, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρότρυνε τα παιδιά, τώρα πού διαγωνίζονται, μαζί με τις υπόλοιπες ασκήσεις, να προσθέσουν και την άσκηση της προσευχής, ώστε ο Θεός να τα φωτίσει, να τα κάνει καλούς ανθρώπους και να τους δίνει ό,τι καλύτερο επιθυμούν. Και όταν με το καλό γίνουν επιστήμονες, με προτεραιότητα την βοήθεια και την αγάπη στον συνάνθρωπο να χρησιμοποιούν τις επιστημονικές τους γνώσεις για το καλό της ανθρωπότητας.

Τέλος, προσέφερε στους μαθητές, ως ευλογία, ένα στυλό για να το χρησιμοποιήσουν στις εξετάσεις τους με την ευχή να επιτύχουν σε αυτές, καθώς και μία εικόνα των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, για να τους συντροφεύει, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κατά την 9η  πρωινή, για κάθε ημέρα, κατά την οποία οι μαθητές θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο