Περιφέρεια

Παν. Νίκας. Εφικτός ο στόχος να λειτουργήσει το καλοκαίρι ξανά η Διώρυγα Κορίνθου

Σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν σε έργα στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσαν το αντικείμενο συναντήσεων που είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Ο κ. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του με τα πιο πάνω κυβερνητικά στελέχη, ενώ μαζί του είχε και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη για την Δίκαιη Μετάβαση, Χρήστο Λαμπρόπουλο. Ιδιαίτερα τώρα και όσον αφορά την οδική ασφάλεια, σημαντικό θέμα της συνάντησής του με τους κ. Καραμανλή και Καραγιάννη, ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια θα λάβει περί τα 55.000.000 ευρώ για παρεμβάσεις σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στις 5 Π.Ε., στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος οδικής ασφάλειας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι η πιο πάνω πίστωση θα προέλθει από Ταμείο Ανάκαμψης.

Καλοκαίρι η Διώρυγα

Ο Παν. Νίκας αναφέρθηκε ακόμα στο σπουδαίο έργο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορά την Διώρυγα Κορίνθου, με προϋπολογισμό 33.000.000 ευρώ, στο οποίο έχει ήδη αναδειχθεί ήδη ο ανάδοχος. Εκτιμάται πως ο στόχος να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι η Διώρυγα είναι πλέον εφικτός, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη. Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της, προχωρά με το έργο της περίφραξης εκατέρωθεν της Διώρυγας καθώς και στην δημιουργία πεζόδρομου κατά μήκος της δυτικής της πλευρά, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κορινθίας.

Τέλος, όσον αφορά στον περιβαλλοντικό – πολιτιστικό χώρο που σχεδιάζει η Περιφέρεια στην Κορινθία, εκατέρωθεν της παλαιάς μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι ήδη έχει παραληφθεί το master plan και προχωρεί πλέον η διαδικασία για την εκπόνηση των μελετών με πιστώσεις που θα διατεθούν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του υπουργείου Εσωτερικών. Όσον αφορά την υλοποίηση, τουλάχιστον στο τμήμα μέχρι το Λέχαιο, ο περιφερειάρχης το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, προκειμένου να συζητήσει την χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο