Επιχειρείν

Πήρε εντολή για την Αναπτυξιακή ο Τάκης Λουζιώτης με την «παρέα» που ανέδειξε η «τροπολογία»

Με «ομόφωνη εντολή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γραφείο τύπου της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που έλαβε από την γενική συνέλευση, ο Τάκης Λουζιώτης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Αναπτυξιακής.

Μετά από μια επεισοδιακή διαδικασία, κατά την οποία αποχώρησε συμβολικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παν. Πιτσάκης, η ιδιότυπη «νέα πλειοψηφία» που διαμορφώνεται κυρίως ως «μέτωπο» απέναντι στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, πήρε τα «ινία» της Αναπτυξιακής, μέχρι την λήξη της θητείας της, η οποία έχει παραταθεί για ένα ακόμα χρόνο, μέχρι τα τέλη του 2022 δηλαδή, όπως και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής, του Επιμελητηρίου Κορινθίας, έχει ακόμα Αντιπροέδρους τον Πέτρο Αγραφιώτη (Α) κα τον Τάσο Μποζίκη (Β), γενική γραμματέα την Χριστίνα Οικονόμου, ταμία τον Απ. Καϊλάνη, ειδικό γραμματέα τον Μανώλη Γαϊτάνο και μέλος τον Χρήστο Μπαραφάκα.

Όχι και τόσο καλά

Η πρόθεσή τους είχε φανεί ξεκάθαρα και από την αθέτηση της συμφωνίας, στη σύνθεση της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου, αδειάζοντας ακόμα και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μετά από μια «ωμή» παρέμβαση στα εσωτερικά του θεσμού, με την τροπολογία που πέρασε, είχε την πεποίθηση ότι θα επικρατούσε πλέον κλίμα συναίνεσης και θα τηρούσαν τις συμφωνημένες αναλογίες.

Η αλήθεια είναι πως η νέα διοίκηση δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού στη συνέλευση το κλίμα ήταν ξεκάθαρα εναντίον του Παν. Πιτσάκη, τον οποίο εξώθησαν στην αντίδραση της συμβολικής αποχώρησης. Η ιδιότυπη «νέα πλειοψηφία», που προέκυψε, όπως προαναφέραμε ως «μέτωπο» εναντίον του προέδρου του Επιμελητηρίου, άφησε τόσο έξω από την διοίκηση της «τροπολογίας» του Επιμελητηρίου, όσο και από την Αναπτυξιακή, μέλη άλλων συνδυασμών, όπως ο Σωτήρης Σπηλιωτακάρας, επειδή είναι φιλικά προσκείμενος στον Παν. Πιτσάκη, παρότι επικεφαλής παράταξης. Την ίδια αντιμετώπιση έχει ακόμα και ο Δημ. Μπίτζιος, που επίσης δεν προέρχεται από τον Συνδυασμό Πιτσάκη, αλλά από αυτόν του Δ. Ραψωματιώτη, ο οποίος δεν εκπροσωπείται πουθενά.

Αγνόησαν τόσο στην Δ.Ε., όσο και στην Αναπτυξιακή, ακόμα και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, Βασίλη Γεώργαρη, εκλεγμένος άλλωστε με τον συνδυασμό Μουρίκη και αυτός, μάλλον επειδή το τελευταίο διάστημα είχε βρεθεί πιο κοντά στον Παν. Πιτσάκη.

Άλλωστε, η πρόθεσή τους είχε φανεί ξεκάθαρα και από την αθέτηση της συμφωνίας, στη σύνθεση της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου, αδειάζοντας ακόμα και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μετά από μια «ωμή» παρέμβαση στα εσωτερικά του θεσμού, με την τροπολογία που πέρασε, είχε την πεποίθηση ότι θα επικρατούσε πλέον κλίμα συναίνεσης και θα τηρούσαν τις συμφωνημένες αναλογίες τουλάχιστον στην Διοικούσα. Στην γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής περίσσευαν και οι δηλώσεις με στόχο τον Παν. Πιτσάκη, όπως αυτή του Σωτήρη Μουρίκη, που μονολόγησε για τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου: «να παραιτηθεί, διαφορετικά εμείς θα πρέπει να τον αλλάξουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο