KR TempoΣυνεντεύξεις

Ο «Χοντρός» Γιάννης Μποσταντζόγλου συναντά στην Κόρινθο τον «Λιγνό» Κώστα Φλωκατούλα

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, ως Μποστ (Χοντρός), συναντά στην θεατρική σκηνή τον Κώστα Φλωκατούλα, ως Φλωξ (Λιγνός) και μαζί έρχονται στην Κόρινθο για να παρουσιάσουν την απόλυτη κωμωδία που μαζί σκηνοθετούν, σε κείμενο που γράφει η Δήμητρα Παπαδήμα.

Λίγο πριν την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, όταν στις στις 7:00 μ.μ. θα τους δούμε στην σκηνή του Κινηματοθέατρου «Απόλλων», Κορίνθου μιλήσαμε εδώ με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου, που υποδύεται έναν κλασικό και διαχρονικά αγαπητό χαρακτήρα. Τι έχει να πει για το σήμερα ο Μποστ (Χοντρός); «Για το σήμερα, ο Μποστ (Χοντρούλης), έχει να πει …για την “χοντροπετσια” που μας επιβάλλεται. Σε κάθε έμφαση της ζωής. Διαφορετικά κινδυνεύουμε από όλα αυτά που ακούμε μέρα – νύχτα πως κινδυνεύουμε. Με μια λέξη από την απληστία …και ότι αρχίζει με Α….» ξεκινά την κουβέντα μαζί μας ο συμπρωταγωνιστής και συν-σκηνοθέτης της παράστασης.

Η παράσταση που θα δούμε την Παρασκευή στην Κόρινθο είναι μια σπαρταριστή κωμικοτραγωδία. Αν και τα όρια μεταξύ κωμωδίας και τραγωδίας είναι ορατά η ζωή έχει διαφορετική άποψη. Πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος αυτή τη διαφορά; Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου εξηγεί πως ο κόσμος «δείχνει ολοφάνερα το μπέρδεμα του. Χωρίς να το αντιλειφθει προτιμάει τον σουρεαλισμο». Άλλωστε, συνεχίζει ο ίδιος, «εντελώς σουρεαλιστική είναι η πραγματικότητα…».

Με τον Φλωκατούλα και την Παπαδήμα

Η αφέλεια και η αγνότητα των δύο χαρακτήρων είναι το κύριο γνώρισμά τους και όπως σημειώνει η συγγραφέας του κειμένου Δήμητρα Παπαδήμα, πιθανόν το κοινό να ταυτιστεί με τους ασπρόμαυρους ήρωες μας και την αγνότητα τους. Σήμερα θα μπορούσαν όμως να επιβιώσουν, είναι ένα ερώτημα που στη συνέχει θέσαμε στον Γιάννη Μποσταντζόγλου. «Μα σημερινοί τύποι είναι…» θα σχολιάσει, έχοντας ο ίδιος γνωρίσει «πολλούς τέτοιους που διακωμωδούν και ζουν». Όπως λίγο – πολύ «όλοι μας τι κάνουμε… Στην παράσταση οι ήρωες βγάζουν το μέσα τους έξω, γιατί θέλουν να γελάνε μέχρις δακρύων».

Όπως προαναφέραμε στην σκηνή θα τον δούμε να συμπρωταγωνιστεί με τον Κώστα Φλωκατούλα, στο κείμενο είναι της Δήμητρας Παπαδήμα. Δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την συνεργασία μαζί τους. Μας μίλησε για μα αρμονική συνεργασία, «…που γεμίζει τις ψυχές μας με όμορφα συναισθήματα. Με ένα κείμενο στα όρια του παραλόγου, αφού στο παράλογο στηρίζεται και η ύπαρξη». Όσο για το σχόλιό του: «Τρεις τρελοί …τα πάνε περίφημα».

Η Kόρινθος λοιπόν γίνεται προορισμός της χειμερινής περιοδείας της παράστασης και μάλιστα θα βρεθούν στον τόπο μας μέσα σε αυτή την παγωνιά που επικρατεί και που μέσα στην αίθουσα του «Απόλλωνα» ξέρουν πως ο ο κόσμος θα ξεχάσει την παγωνιά του χειμώνα και κάθε που παγώνει την ζωή και την καθημερινότητα. «Το Κορινθιακό κοινό έχει τρελό παλμό. Το αγαπάμε αυτό και για αυτό εντάξαμε την Κόρινθο στο πλάνο της περιοδείας μας» καταλήγει ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και μας δίνει ..ραντεβού στην σκηνή με τον Μπόστ και τον Φλώξ, με τον Χοντρό και τον Λιγνό.

Info

Τόπος: Κινηματοθέατρο «Απόλλων», Κόρινθος

Ημέρα: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ.

Εισιτήρια: γενική είσοδος 18 ευρώ, προπώληση 14 ευρώ,

Προπώληση: στο ταμείο του Κινηματοθεάτρου «Απόλλων» και στο viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/theater/mpost-floks/) Πληροφορίες: τηλ. 6949847004

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο