Δήμοι

Ο πρώην Υποστράτηγος Σπ. Πανταζάτος υποψήφιος με τον Βασίλη Τρωγάδη στον Δήμο Βέλου – Βόχας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Τρωγάδη, «Δημοτική Αλλαγή», θα είναι ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία, Σπύρος Πανταζάτος, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

«Ο Δήμος Βέλου – Βόχας έχει ήδη πετύχει αρκετά, έχει όμως και αρκετά ακόμα να κάνει», αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κ. Πανταζάτος, σε άρθρο που συνοδεύει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. Τονίζει πως με στοχευμένες παρεμβάσεις «σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων του και με προσεκτικά διαμορφωμένη στρατηγική σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξής του, ο Δήμος μας, ναι, μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών και των δημοτισσών του και προσφέροντας τους πραγματικές ευκαιρίες για την εξέλιξή τους».

Πρώτη υποψηφιότητα

Ο κ. Πανταζάτος, είναι ο πρώτος υποψήφιος που ανακοινώνεται από τον συνδυασμό του πρώην αντιδημάρχου οικονομικών υπηρεσιών (2011-2020) και τέως προέδρου (2021- Αύγουστος 2022) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέλου – Βόχας, Βασίλη Τρωγάδη. «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που ο κ. Πανταζάτος θα συμμετάσχει στο εγχείρημα μας να δείξουμε ότι ο Δήμος μας μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό τόσο για τον Συνδυασμό όσο και για εμένα προσωπικά, που ένας άνθρωπος της εμβέλειας, της σταδιοδρομίας και της γνώσης του κ. Πανταζάτου, θα είναι δίπλα μας» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Τρωγάδης.

«Ο αρμονικός συνδυασμός ενός φιλόδοξου και ιδιαίτερα φωτεινού οράματος για τον τόπο μας από τη μια και η ανάπτυξη εξαιρετικά στοχευμένων και υλοποιήσιμων προτάσεων από την άλλη, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον κ. Πανταζάτο. Στοιχεία που σπάνια συναντώνται, στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για την περιοχή μας», προσθέτει ο κ. Τρωγάδης, για να καταλήξει: «Τόσο στην περίπτωση του Στρατηγού, όσο και αναφορικά με τα επόμενα μέλη του Συνδυασμού μας που θα ανακοινωθούν σύντομα, έχω να δηλώσω πως, βάσει προσόντων και ικανοτήτων, θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στη θέση μου, να ηγούνταν δηλαδή ενός ψηφοδελτίου. Το γεγονός αυτό με τιμά δεόντως και με γεμίζει ελπίδα για όσα θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε μαζί».

Ποιος είναι ο Στρατηγός ε.α. Σπύρος Πανταζάτος

Ο Σπύρος Πανταζάτος είναι από τον Μάρτιο του 2013 εν αποστρατεία Ανώτατος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, από γονείς που κατάγονται από την Αθήνα και τη Στιμάγκα. Αποφοίτησε το 1982 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευέλπιδων ως Ανθυπολοχαγός των Διαβιβάσεων. Συνέχισε τη στρατιωτική του εκπαίδευση φοιτώντας σε όλα τα βασικά σχολεία των Επικοινωνιών, του Ηλεκτρονικού Πολέμου, της Πληροφορικής και των Ειδικών Δυνάμεων καθώς επίσης, στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ) και την Ανώτατη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Συμμετείχε σε 6μηνα μεταπτυχιακά σεμινάρια στη Στρατηγική Ανάλυση και Διαχείριση Διεθνών Κρίσεων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των Η.Π.Α.

Στην ενεργό υπηρεσία του, στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με τον εκάστοτε βαθμό του, υπηρέτησε σε διαφορετικές θέσεις διοίκησης μονάδων Διαβιβάσεων, Καταδρομών, Αλεξιπτωτιστών, Πεζοναυτών, καθώς και σε επιτελικές θέσεις στρατηγείων και σχηματισμών του ΓΕΣ, με τελευταία εκείνη του Υποδιευθυντή του Όπλου των Διαβιβάσεων.

Στο εξωτερικό, απέκτησε σημαντική εμπειρία σε θέματα Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (NATO), έχοντας τοποθετηθεί επί σειρά ετών στα Μικτά Επιχειρησιακά Στρατηγεία της Συμμαχίας, με έδρες τη Λισαβόνα και τη Νάπολη, από όπου και έλαβε μέρος στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. 

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα μέχρι σήμερα μετάλλια, διακρίσεις και διαμνημονεύσεις του Στρατού Ξηράς, καθώς και των ειρηνευτικών αποστολών του NATO. Κατά τη διάρκεια της 35ετούς ενεργού υπηρεσίας του, μέσω και των συνεχών επιμορφώσεων που του δόθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας, απέκτησε εξαιρετική εμπειρία και ικανότητες σε θέματα διοίκησης/διεύθυνσης προσωπικού καθώς και στην οργάνωση και διαχείριση υπηρεσιών ασφαλείας, έργων υποδομής και οικονομικών.

Από το 2015- 2021 υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του ΚΕΜΕΑ, ως εξεταστής στις εξετάσεις πιστοποίησης των επαγγελματιών που αναζητούν αναγνωρισμένο τίτλο της ειδικότητας ¨Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας¨.

Στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης που ανέπτυξε μετά την αποστρατεία του, προσφέρει έως σήμερα τις υπηρεσίες του, έχοντας εκλεγεί στα Διοικητικά Συμβούλια: α) της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/Παράρτημα Κορινθίας, ως Γραμματέας και Ταμίας, β) του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Διαβιβάσεων Στρατού ως Ταμίας, και γ) του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βραχατίου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ως Πρόεδρος.

Είναι κάτοχος αδείας εργασίας προσωπικού ιδιωτικής ασφαλείας [Ι.Ε.Π.Υ.Α].

Είναι παντρεμένος, έχει δύο κόρες και διαμένει μόνιμα στο Βραχάτι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο