ΚορινθίαΠεριφέρεια

Την χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης των ζημιών από τη διάβρωση στην Κορίνθου – Πατρών ζητά ο Παν. Νίκας

Την ανάγκη να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης των ζημιών λόγω διάβρωσης από τη θάλασσα, επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 1.230.000 ευρώ, κρίνεται απολύτως απαραίτητο τονίζει ο κ. Νϊκας στην επιστολή του, στην οποία αρχικώς επισημαίνει το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στον Κορινθιακό, χρόνια τώρα, σε όλο το μήκος από το Δερβένι μέχρι την Κόρινθο. Ο Παν. Νίκας κάνε λόγο για το σημαντικότερο πρόβλημα και το πιο αναγκαίο έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, «καθώς η παλαιά εθνική οδός προς Πάτρα υποσκάπτεται, εξοχικά κέντρα κυριολεκτικά διαλύονται, η ακτή εξαφανίζεται σταδιακά, περιουσίες και οικίες χάνονται ή κινδυνεύουν, μεταξύ των οποίων και η οικία του τ. Πρωθυπουργού Τσαλδάρη».

Για τον σκοπό αυτό, αναφέρει ο απερχόμενος πλέον Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει αρκετά χρήματα και στο µέτρο των οικονοµικών δυνατοτήτων της, µε τελευταία παρέμβαση τη διάσωση του αισθητικού πευκοδάσους στο Ξυλόκαστρο. «Το υπουργείο Υποδομών, έχουµε την πληροφόρηση ότι ολοκληρώνει τη µελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας του Κορινθιακού κόλπου, ύστερα από πολλά χρόνια, ώστε να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος και να µη χρειάζεται να προσφεύγουµε στις διαδικασίες του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016, όπως γίνεται μέχρι τώρα» αναφέρει στο κείμενο που υπογράφει ο Παν Νίκας, με αποδέκτη τον κ. Παπαθανάση.

Καταλήγει προειδοποιώντας για την ανάγκη προστασίας του παλαιού δρόµου και αρκετών ιδιοκτησιών και ζητά από τον αν. Υπουργό Οικονομικών, να εξετάσει τη δυνατότητα χρηµατοδότησης του έργου αποκατάστασης των ζημιών λόγω διάβρωσης επί της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, προϋπολογισμού 1.230.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο