Επιχειρείν

Ομιλητής στο Olympia Forum με θέμα τις βιώσιμες επενδύσεις ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Λουζιώτης συμμετείχε στην τελευταία μέρα του «Olympia Forum III», που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».

Στη συνεδρία με θέμα: «Βιώσιμες επενδύσεις και χρηματοδότηση – Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2027», ο κ. Λουζιώτης τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα δράσεις σε όλα τα επίπεδα, για να αντιστραφεί το κύμα ανεργίας και να βελτιωθούν οι αργοί ρυθμοί ανάπτυξης. Σημείωσε εδώ το παράδειγμα του βιο-τεχνολογικού πάρκου καινοτομίας που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, κάνοντας λόγο για μια θετική εξέλιξη. Επίσης, παρατήρησε πως προχωρά το βιοτεχνικό πάρκο αλλά και η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Μιλώντας για τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων, με την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ και του ταμείου ανάκαμψης να αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για αυτές. Κλείνοντας, ο κ. Λουζιώτης ανέφερε ότι ο στρατηγικός στόχος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας είναι η μετάβαση σε ένα νέο χάρτη με βιώσιμη ανάπτυξη με νέα προϊόντα προστιθέμενης αξίας ανταγωνιστικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία του κ. Λουζιώτη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=oYkA93WjGcs

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο