Δήμοι

Ξεκινάει το έργο της Ανάπλασης της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης Αγίων Θεοδώρων

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει πλέον η Ανάπλαση της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης Αγίων Θεοδώρων, προϋπολογισμού 360.000,00€, με πόρους του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, μετά τη δημοπράτηση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά τη συνολική εικόνα και λειτουργία του χώρου, ενώ ταυτόχρονα θα επιτευχθεί η βιοκλιματική αναβάθμισή του. Με τη διατήρηση του Μνημείου και των υφιστάμενων δέντρων, πρόθεση του έργου είναι η δημιουργία μίας Πλατείας με τα κατάλληλα ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά με στόχο την αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Βασική αρχή της μελέτης που εκπονήθηκε, είναι η πλατεία και τα πεζοδρόμια να βρίσκονται στην ίδια υψομετρική στάθμη ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα του χώρου. Τα υλικά για την επίστρωση της πλατείας θα είναι τσιμεντόπλακες και κυβόλιθοι με προσθήκη τεχνολογίας ψυχρών υλικών στη σύσταση τους. Επίσης, για τον φωτισμό της πλατείας θα χρησιμοποιηθούν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μικρά και μεγάλα έργα που αποτυπώνουν το όραμα της δημοτικής Αρχής για έναν Δήμο σύγχρονο, φιλικό και βιώσιμο. Οι διαμορφώσεις που θα υλοποιηθούν συγκροτούν μια συνολική ανάπλαση με ποιοτικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και με τη μέγιστη αρμονική προσαρμογή στο φυσικό περιβάλλον σημειώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο