Δήμοι

Νερό από τη Στυμφαλία στον Δήμο Βέλου – Βόχας και «Ψηφιακό Μουσείο Νερού» στην Σικυώνα

Υποδομές ύδρευσης ύψους 181 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στους Δήμους

Μεγάλα έργα, όπως η υδροδότηση του Δήμου Βέλου – Βόχας από πηγές της Στυμφαλίας, η αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης αμιάντου στο Βοχαϊκό και η δημιουργία «Ψηφιακού Μουσείου» με θέμα το νερό στον Δήμο Σικυωνίων περιλαμβάνονται στο πακέτο έργων ύψους 181 εκ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας.

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» εντάσσονται ακόμα το έργο ελέγχου καταναλώσεων ύδρευσης στην πόλη του Λουτρακίου, καθώς και αυτό της αντικατάσταση του εσωτερικού υδραγωγείου στην Τ.Κ. Διμηνιού, του Δήμου Σικυωνίων. «Οι σύγχρονες υποδομές ύδρευσης έχουν σαφές αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας» τονίζει με την ανακοίνωση των έργων ο κ. Πέτσας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, κυρίως στην Τ.Κ. Βοχαϊκού, αφού αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης. Ακόμα, το έργο προβλέπει την μεταφορά νερού από πηγές Στυμφαλίας, για την τροφοδοσία των αναγκών ύδρευσης οικισμών του Δήμου Βέλου – Βόχας.

Αναλυτικά λοιπόν, στους τρεις Δήμους της Κορινθίας, τα έργα αφορούν:

  • Την ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, ύψους 3.747.000 €. Πρόκειται για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματου ελέγχου καταναλώσεων ύδρευσης στην πόλη του Λουτρακίου.
  • Την ΔΕΥΑ Σικυωνίων, ύψους 9.638.750 €. Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του εσωτερικού υδραγωγείου στην Τ.Κ. Διμηνιού και την παραλιακή ζώνη του Δήμου Σικυωνίων, καθώς επίσης και την αγορά χώρου για την εγκατάσταση δεξαμενής ύδρευσης του εσωτερικού υδραγωγείου Διμηνιού και της παραλιακής ζώνης του Δήμου.
  • Τον Δήμο Σικυωνίων, ύψους 252.929 €. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με στόχοτην ανάδειξη του ιστορικού και οικονομικού ρόλου των υδάτινων πόρων της ευρύτερης περιοχής, μέσα από τη δημιουργία ενός «Ψηφιακού Μουσείου» και ενός συστήματος διαχείρισης τελικού προορισμού για την προβολή και ανάδειξη πολιτιστικών σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου Σικυωνίων. Στόχος του έργου είναι η διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της ελληνικής επανάστασης του 1821.
  • Τον Δήμο Βέλου – Βόχας, ύψους 6.956.542 €, που αφορά την βελτίωση και αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στις Δ.Κ. Ζευγολατιού και Βραχατίου και τις Τ.Κ. Κοκκωνίου και Βοχαϊκου. Επίσης, την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος τηλεμετρίας. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, κυρίως στην Τ.Κ. Βοχαϊκού, αφού αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης. Ακόμα, το έργο προβλέπει την μεταφορά νερού από πηγές Στυμφαλίας, για την τροφοδοσία των αναγκών ύδρευσης οικισμών του Δήμου Βέλου – Βόχας.

«Η ένταξη τέτοιων έργων των Δήμων μας στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, οδηγεί στη μείωση της σπατάλης νερού και στην ορθή τιμολόγησή του, ώστε να προστατεύουμε αυτή την πολύτιμη πηγή ζωής. Μαζί με την Αυτοδιοίκηση συνεχίζουμε το έργο μας για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη» καταλήγει Αν. Υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο