Επιχειρείν

Να υπαχθεί και η Κορινθία στο υποκατάστημα Τρίπολης του ΕΛΓΑ ζητά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Την υπαγωγή της Κορινθίας στο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τρίπολης, αντί της Πάτρας που υπάγεται αυτή την στιγμή, ζητά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο κ. Νίκας επισημαίνει πως στον ΕΛΓΑ Τρίπολης υπάγονται οι άλλοι τέσσερις νομοί της Περιφέρειας (Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία και Αργολίδα), εκτός της Κορινθίας. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, στο έγγραφό του, για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ (επισημάνσεις και εκτιμήσεις ζημιών, πορίσματα εκτίμησης και επανεκτίμησης, διοικητικό έλεγχο προγραμμάτων ΚΟΕ, εφαρμογή μέσων ενεργητικής προστασίας, έλεγχο στοιχείων Δήλωσης Καλλιέργειας Εκτροφής), οι αγρότες της Κορινθίας πρέπει σήμερα να απευθύνονται στο Υποκατάστημα της Πάτρας, έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Προτάσσοντας αντίστοιχα αιτήματα των αγροτών της Κορινθίας, που θεωρούν ότι θα εξυπηρετούνται καλύτερα και θα περιλαμβάνονται στον γενικότερο προγραμματισμό του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης, ζητά από τον κ. Λυκουρέντζο να εξετάσει την μεταφορά της Π.Ε. Κορινθίας στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τρίπολης. Το σχετικό έγγραφο του περιφερειάρχη Π. Νίκα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο