Επιχειρείν

Μια ουσιαστική συζήτηση στο Επιμελητήριο με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση

Στο Επιμελητήριο Κορινθίας βρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργού Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, συμμετέχοντας σε συζήτηση με επιχειρηματίες σχετικά με το νέο Αναπτυξιακό νόμο και τις ευκαιρίες που δημιουργεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση έδωσαν ακόμα το παρών τους ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαρά, ο βουλευτής Κορινθία Κώστας Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Κόρκα και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης και Τάσος Γκιολής, καθώς και οι Δήμαρχοι, Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και  Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Γιοώργος Γκιώνη. Ακόμα, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και άλλων επαγγελματικών κλάδων. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Τάκης Λουζιώτης, άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως ο αναπτυξιακός νόμος φαντάζει πλέον επιβεβλημένη, όχι απλώς για να θεραπευτούν οι πληγές που προκάλεσαν η πανδημία και η κρίση αλλά να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να παραδοθεί μία νέα καλύτερη εκδοχή της χώρας μας στη νέα γενιά.

Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα καθεστώτα του νέου Αναπτυξιακού νόμου, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τις εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων, ενώ η πρεμιέρα θα γίνει με το καθεστώς της μεταποίησης και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ο κλάδος του τουρισμού και της μεταποίησης. Ο κ. Παπαθανάσης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχει καμία καθυστέρηση στις διαδικασίες, επισημαίνοντας πως αρχικά απαιτούνταν 670 ημέρες για την έγκριση ενός επενδυτικού σχεδίου, ενώ τώρα με τον νέο Αναπτυξιακό οι σχετικοί χρόνοι θα μειωθούν στις 60 ημέρες.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαθανάσης, ο νέος Αναπτυξιακός είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στην ανάπτυξη της χώρας, αγγίζοντας «τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, την καθημερινότητά μας, την κοινωνία, το μέλλον μας». Είναι ένα εργαλείο της νέας εποχής, εξαιρετικά ευέλικτο, που στοχεύει να εκμηδενίσει την ταλαιπωρία των επενδυτών και να μειώσει τη γραφειοκρατία. «Η προσπάθειά μας απέναντι στη γραφειοκρατία είναι αέναη. Είναι ο εχθρός μας που βγάζει ρίζες διαρκώς. Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας», πρόσθεσε, για να επαναλάβει πως η επιτάχυνση των διαδικασιών και η μείωση του χρόνου για τις εγκρίσεις των επενδυτικών σχεδίων είναι η βασική στόχευση.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο