Δήμοι

Με 7 «Πάρκα Τσέπης» η πόλη της Κορίνθου γίνεται περισσότερο «πράσινη»

Την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κορίνθου έρχονται να αναβαθμίσουν 7 νέα μικρά πάρκα, τα λεγόμενα «Πάρκα Τσέπης», καθώς ο Δήμος Κορινθίων κατέθεσε την πρόταση του, στις δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, επιτυγχάνοντας την χρηματοδότηση του έργου από το Πράσινο Ταμείο σε ποσοστό 80%.

«Κάθε μας δέσμευση γίνεται πράξη! Τα 7 νέα πάρκα που μελετήσαμε, σχεδιάσαμε και εντάξαμε στο πράσινο ταμείο  αποτελούν μικρές οάσεις στην πόλη της Κορίνθου, μια πόλη περισσότερο πράσινη που κάτοικοι και επισκέπτες θα την απολαμβάνουν περνώντας ευχάριστα τις ώρες τους. Αυτός είναι ο στόχος μας, για αυτό εργαζόμαστε όλοι» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βαγγέλη Παπαιωάννου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ» Νεκτάριο Σπηλιόπουλο, για την ανακοίνωση της ένταξης και χρηματοδότησης του έργου.

 • Τα Pocket Parks δημιουργούνται σε επιλεγμένους κοινόχρηστους χώρους και περιλαμβάνουν:
 • Φυτεύσεις καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων.
 • Αστικό Εξοπλισμό (παγκάκια και συστοιχίες κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών).
 • Φωτιστικά τεχνολογίας LED.
 • Χαμηλά φωτιστικά δαπέδου.
 • Επίστρωση εδάφους με βιοκλιματικά υλικά.
 • Σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.
 • «Έξυπνα» κιόσκια ΑμεΑ.

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που μου εμπιστεύθηκε το project, ευχαριστώ τον ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟ μέσω του οποίου υλοποιούμε το έργο και όλα τα στελέχη του τμήματος που εργάστηκαν προκειμένου να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν» ανέφερε κατά την τοποθέρτησή του ο ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Παπαιωάννου. Όπως εξήγησε, «κατορθώσαμε να εντάξουμε το έργο και να χρηματοδοτηθούμε σε ποσοστό 80%. Τα μικρά πάρκα αλλάζουν την εικόνα της πόλης, αναβαθμίζουν τους μικρούς κοινόχρηστους χώρους και προσεφέρουν στους πολίτες σημεία όπου μπορούν να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους».

Τα επιλεγμένα σημεία δημιουργίας των «Πάρκων Τσέπης» βρίσκονται στα παρακάτω πάρκα:

 • Επί της οδού Λ. Αθηνών (έναντι Νοσοκομείου Κορίνθου).
 • Επί των οδών Κροκιδά και Σίνα.
 • Επί των οδών Κ. Παλαμά και Πατρών
 • Στην οδό Πελλήνης.
 • Επί των οδών Λ. Αθηνών και Σμύρνης στον Συνοικισμό.
 • Στην οδό Σοφοκλέους στα Αγγιανιώτικα.
 • Στην οδό Εθν. Αντιστάσεως (1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου).
«Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση που στοχεύει στο να κάνουμε την πόλη μας περισσότερο «πράσινη» υπογράμμισε ο γεν. γραμματέας του Δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, στην κοινή συνέντευξη με τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Παπαϊωάννου

Περισσότερο πράσινο

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 247.684 ευρώ, η χρηματοδότηση είναι 198.147 ευρώ και η ίδια συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων 49.537 ευρώ. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ» επιμελήθηκε των Μελετών του έργου και των λοιπών τεχνικών στοιχείων διαμέσου προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Κορινθίων. «Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση που στοχεύει στο να κάνουμε την πόλη μας περισσότερο «πράσινη» υπογράμμισε ο γεν. γραμματέας του Δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος. Τα 7 μικρά πάρκα αναμένεται να είναι έτοιμα την Άνοιξη του 2023.

Ο κ. Σπηλιόπουλος μίλησε ακόμα για τις ενέργειες που προχωρούν άμεσα και αφορούν την ένταξη τους στον προϋπολογισμό του δήμου Κορινθίων και αμέσως μετά στη δημοπράτηση. «Το project των Πάρκων Τσέπης επιδιώκουμε να λειτουργήσει για το δήμο Κορινθίων πιλοτικά ώστε να παρέμβουμε έπειτα και σε άλλα σημεία του δήμου μας» πρόσθεσε.

Πρέπει να σημειωθεί πως η κατασκευή των πάρκων ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον και εξυπηρετώντας συγκεκριμένες χρήσεις (ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση, παιχνίδι για τα παιδιά, αθλητισμός, μικρά πολιτιστικά δρώμενα). Εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους, τα 7 «Πάρκα Τσέπης» θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, ως ένας μηχανισμός βελτίωσης του μικροκλίματος της γειτονιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο