Δήμοι

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για το 2024 με έργα 35 εκατ. ευρώ

Το 2024 θα είναι χρονιά αγορών και μελετών ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου για τον προϋπολογισμό του 2024, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων.

Ένας προϋπολογισμός που συντάχθηκε από το μηδέν σημείωσε ο Δήμαρχος και μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη. «Αυξήθηκαν μόνο τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού» σημείωσε ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης, «αύξηση αναγκαία λόγω της κατάστασης που παραλάβαμε από τη προηγούμενη δημοτική αρχή» συνέχισε με αιχμές.

Τεχνικό Πρόγραμμα 35 εκατ. ευρώ

Προανήγγειλε 50 νέες προσλήψεις στην καθαριότητα και ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 35 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το πρόγραμμα, ανέφερε ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται έργα, όπως:

  • Οδοποιία για 22 Κοινότητες, μέσος όρος 2 χιλιόμετρα για κάθε κοινότητα, σε 2 χρόνια 88 χιλιόμετρα. «Για 2 χρόνια μία εργολαβία, τέλος στις αναθέσεις των 30,50 και 60 χιλιάδων ευρώ» εξήγησε και ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος.
  • Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου, με νέο σύγχρονο χλοοτάπητα. Όπως σημείωσε ο κ. Σταυρέλης, ένα έργο που θα παίξει ρόλο στην πορεία της ομάδας της Κορίνθου, η οποία την επόμενη σαιζόν μπορεί και να αγωνίζεται στην Β’ εθνική κατηγορία.
  • Αντικατάσταση συνθετικών χλοοταπήτων και εκσυγχρονισμός αποδυτηρίων σε Αθίκια και Ξυλοκέριζα.
  • Νέο κλειστό λυόμενο γυμναστήριο τύπου μπαλόνι, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο Κορίνθου.
  • Αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για το κέντρο της Κορίνθου, τις τρεις εισόδους πόλης, το παραλιακό μέτωπο στα καλάμια και το Πνευματικό Κέντρο Άσσου.
  • Δημοτική Αγορά.
  • Πολιτιστικό Κέντρο Μικρασιατικής Μνήμης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο