ΔήμοιΕπιχειρείν

Β. Νανόπουλος. Στηρίζουμε τα συμφέροντα των αγροτών μας

Την φωνή αγωνίας και τα αιτήματα των παραγωγών του δήμου Κορινθίων που υπέστησαν πρόσφατα ζημιά στις καλλιέργειες τους, μετέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, μετέχοντας στην σύσκεψη που στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς, ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχοι και 25 εκπρόσωποι παραγωγών. Ο Δήμαρχος έχοντας τις προηγούμενες ημέρες συνομιλήσει με τους παραγωγούς αλλά και δει από κοντά τα κτήματα και τις ζημιές, επεσήμανε τόσο στον Υπουργό όσο και στον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος επίσης μετείχε στην σύσκεψη, την επιτακτική ανάγκη της άμεσης καταγραφής της ζημιάς από τα κλιμάκια του οργανισμού ώστε να επιτευχθεί, δεδομένης της καταστροφής στην παραγωγή και το εισόδημα των παραγωγών, η άμεση αποζημίωση τους.

«Ήταν χρήσιμη και ουσιαστική η συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης. Πετύχαμε για τους παραγωγούς μας την ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των κλιμακίων του ΕΛΓΑ που τις επόμενες ώρες θα βρίσκονται στα κτήματα και θα καταγράφουν τις ζημιές και λάβαμε την δέσμευση πως αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα ώστε έπειτα να ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις. Προκαταβολές αποζημιώσεων θα αποφασιστούν εντός του Οκτωβρίου.Κάναμε ότι μπορούσαμε και ότι έπρεπε να γίνει» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της σύσκεψης.

Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης και όλες τις ενέργειες που δρομολογήθηκαν ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, με στόχο την ευρύτατη ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα των παραγωγικών τάξεων που έχουν πληγεί. Στην συνέντευξη έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Άσσου Χρήστος Μερκούρης και ο γεωπόνος και παραγωγός Δημήτρης Βλάχος.

Ο Δήμος Κορινθίων με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων του Δήμου Κορινθίων οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιά στις καλλιέργειές τους λόγω των καιρικών φαινομένων, να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατόν με τους κατά τόπους αρμόδιους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο