KR TempoΔήμοι

Με τον Μίκη, τον Θάνο και ένα «Ελληνοαυστριακό καλοκαίρι» ξεκινά το Loutraki Festival 2022

Την προσεχή Πέμπτη, 28 Ιουλίου ξεκινά το Loutraki Festival 2022, που διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και το οποίο θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου,.

Στο φετινό φεστιβάλ, δεσπόζει το «Ελληνοαυστριακό καλοκαίρι», το οποίο περιλαμβάνεται στο Φεστιβάλ Κλασικής μουσικής «Opus Festival», που θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Αυγούστου, με την εμφάνιση των «Duo Cristina & Timotei» και των «Strings in motion», συνόλου εγχόρδων του Μουσικού Πανεπιστημίου του Salzburg!

Μία ιδιαίτερη και εξαιρετική σύμπραξη είναι αυτή του Κώστα Θωμαΐδη με το Κορινθιακό Γυναικείο Χορωδιακό σχήμα των «Opus Femina» και την ορχήστρα δωματίου «Respira», που θα ερμηνεύσουν έργα των Μίκη Θεοδωράκη και Θάνου Μικρούτσικου, η οποία θα λάβει χώρα στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου, στις 28 Ιουλίου.

Δροσιά και ξενοιασιά και φέτος με την Γεωργία Νταγάκη να παίρνει το μικρόφωνο στις 5 Αυγούστου στο παραλιακό «Ypanema» στη Λίμνη Βουλιαγμένη, τον Κώστα Λειβαδά με την Ανδριάννα Μπάμπαλη στις 7 Αυγούστου με αγαπημένα τραγούδια στις αποσκευές τους στους Αγίους Θεοδώρους και το κλασικό πλέον «Blues Festival» στην «Καλαβρία» στα Πίσια να κλείνει το Φεστιβάλ στις 12 Αυγούστου.

Με εξαιρετικούς καλλιτέχνες και πολυσυλλεκτική διάθεση, το Loutraki Festival 2022 φιλοδοξεί να αποτελέσει για ένα ακόμα καλοκαίρι τόπο συνάντησης του κοινού με την ποιοτική ψυχαγωγία και να προσφέρει χαρά και διασκέδαση στους θεατές.

Από το 2014

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου, δημιουργήθηκε το 2014 από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής και τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, την εκπαίδευση, αλλά και την ποιοτική ψυχαγωγία, όχι μόνο για την πόλη του Λουτρακίου, αλλά και για την Κορινθία γενικότερα. Στη διάρκεια του όλη η πόλη γίνεται ένα, για να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες και τα μουσικά σχήματα, σε δημόσιους, αρχαιολογικούς και παραθαλάσσιους χώρους. Κατά τα προηγούμενα χρόνια, σπουδαίοι ερμηνευτές και ερμηνεύτριες έχουν τιμήσει με την παρουσία τους το Φεστιβάλ και συνέπραξαν με τα υψηλού επιπέδου μουσικά σύνολα της πόλης. Επίσης παρουσιάστηκαν ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, έγιναν σεμινάρια και διαλέξεις, πραγματοποιήθηκαν αφιερώματα σε σπουδαίες προσωπικότητες τής χώρας και αναδείχθηκαν νέοι χώροι πολιτισμού από άκρη σε άκρη στον Δήμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο