Κορινθία

Με 29 κρούσματα έκανε ποδαρικό στον Αύγουστο η Κορινθία

Συνήθως τις Κυριακές καταγράφονται λιγότερα κρούσματα, όχι γιατί ο κορωνοϊός επιλέγει να ξεκουραστεί την 7η ή πρώτη ημέρα της εβδομάδας, ούτε επειδή σέβεται την αργία της ημέρας.

Είναι η ημέρα που γίνονται συνήθως λιγότερα τεστ, ενώ και αυτοί που μπορεί να εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα, αφήνουν μάλλον να το επιβεβαιώσει η Δευτέρα. Έτσι λοιπόν, η Κορινθία κάνει ποδαρικό στον μήνα Αύγουστο, καταγράφοντας την πρώτη του ημέρα ακόμα 29 κρούσματα, αρκετά και πάλι, στο σύνολο της Πελοποννήσου οι ασθενείς που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, φθάνουν τους 87, με την Μεσσηνία να περνάει για πρώτη φορά μπροστά, καταγράφοντας 32 κρούσματα και την Λακωνία να φθάνει μετά από καιρό σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 11 περιστατικά και αφήνοντας πίσω Αργολίδα με 9 και Αρκαδία με 6.

Θετικό στοιχείο, μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει και που αγγίζει τον τόπο μας ακόμα περισσότερο, είναι ότι 348 rapid test που διενεργήθηκαν χθες στο Λουτράκι, κανένα δεν ήταν θετικό. Ωστόσο, στο Νοσοκομείο Κορίνθου η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ασφυχτική, καθώς δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που εισέρχονται για νοσηλεία, αλλά και δεκάδες ακόμα περιπτώσεις που ζητούν ιατρική γνωμάτευση και θεραπευτική αγωγή, μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις που μπορεί να χρειαστούν.

Το ιατρικό επιτελείο βρίσκεται στο πόδι και πάλι, περνώντας ένα ζόρικο καλοκαίρι, ενώ τον τελευταίο μήνα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Είναι κυρίως η μετάλλαξη «Δέλτα» που από την μια η ισχυρή μεταδοτικότητά της, από την άλλη η μείωση της ανταπόκρισης των εμβολίων, κάνουν τον κορωνοϊό να ταλαιπωρεί τους ασθενείς, μαζί με τους γιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο