Περιφέρεια

Μετά το Πάσχα οι ανακοινώσεις Καραμανλή για έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημαντικά ζητήματα και έργα που αφορούν στις συγκοινωνιακές και άλλες υποδομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντησή του στην Αθήνα, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη, είχε ευρεία συνεργασία με τον υπουργό ο οποίος -σε σχέση με τα ζητήματα που συζητήθηκαν σήμερα- γνωστοποίησε ότι μετά το Πάσχα θα βρεθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, όπου θα κάνει ανακοινώσεις για το σύνολο των θεμάτων τα οποία τέθηκαν.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονταν θέματα όπως η επαναλειτουργία µε αναβάθμιση – εκσυγχρονισµό της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου και η επαναλειτουργία της µετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Τρίπολη – Καλαμάτα. Ακόμα, ο οδικός άξονας Τρίπολη – παράκαμψη Λαγκαδίων – Αρχαία Ολυμπία, ο νέος οδικός άξονας Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία ως μοχλός ανάπτυξης στη µεταλιγνιτική εποχή, µε προοπτική για τον οδικό άξονα Γύθειο – Μεγαλόπολη – Κατάκολο και η βελτίωση εθνικής οδού Σπάρτη – Γύθειο, τµήµα Πυρί – Γύθειο (οδικὀ τµήµα Αλφειός – Καλό Νερό – Τσακώνα).

Τέλος, απασχόλησαν την συνάντηση το πρόγραµµα βελτίωσης οδικής ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ) και τα έργα για την αντιδιαβρωτική προστασία του Κορινθιακού Κόλπου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο