Κορινθία

Κοσμοσυρροή για το οδοιπορικό της Παναγίας Φανερωμένης προς τη νέα μονή Χιλιομοδίου

Η πανδημία που αναστάτωσε δύο χρόνια τώρα τις ζωές όλων μας, είχε ως συνέπεια, μια χρονιά να ακυρωθούν πανηγύρια και θρησκευτικές πανήγυρεις και την επόμενη πολλοί πολίτες να απέχουν από τις μεγάλες συναθροίσεις.

Κάτι που φαίνεται πως δεν έγινε φέτος, κατά το καθιερωμένο χρόνια τώρα οδοιπορικό της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από το παλιό μοναστήρι του Χιλιομοδίου στο νέο. Μια «έξοδος» και μια πορεία συγχρόνως που σηματοδοτεί την έναρξη των τριήμερων πανηγυρικών εκδηλώσεων στη νέα μονή, που κορυφώνονται αύριο, 22 Αυγούστου, ημέρα που η εκκλησία μας τιμά τα 9μερα από την Κοίμηση της Θεοτόκου.  Της λιτάνευσης προηγήθηκε η ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον χώρο του «παλαιομονάστηρου», χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και συγχοροσταντούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Αχίλλειος Τσούτσουρας, Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης αναφερόμενος στο Θεομητορικό Πρόσωπο της Παναγίας, μέσα από τους λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, επισημαίνοντας ότι η Παναγία είναι η Μητέρα της ζωής και παντός Άγιου κορυφή και τελείωση. «Αφού σκοπός κάθε αγιασμένης ψυχής είναι να ομοιάσει στην Παναγία μας, ο Άγιος Γρηγόριος βλέποντας την Ι. Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου επικεντρώνεται στον Κύριο Ιησού Χριστό, ο Οποίος παρέλαβε την ψυχή της Παναγίας μας και εύχεται για κάθε χριστιανό, που αγωνίζεται κατά της φθοράς και της αμαρτίας, η Παναγία να μεσιτεύσει, ώστε την ψυχή του να την παραλάβει ο Ίδιος ο Κύριος κατά το Δικαίων ψυχαί εν χειρί Θεού (Σοφ. Σολ. Γ΄, 1)» σημείωσε ο ιεροκήρυκας.

Μετά το πέρας του οδοιπορικού, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχή έκβαση αυτής της παραδόσεως, ιδιαιτέρως το ΚΤΕΛ Κορινθίας και τους λεωφορειούχους, οι οποίοι δωρεάν μεταφέρουν τους πιστούς από το νέο προς το παλαιό Μοναστήρι, αλλά και τις αρχές του τόπου, τα σώματα ασφαλείας, την φιλαρμονική και την χορωδία. Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε γιατί στο Οδοιπορικό πρωτοστάτησαν οι άρχοντές του τόπου, καθώς, όπως παρατήρησε, «σε δύσκολους καιρούς δείχνουν στον λαό το καλό παράδειγμα και εμφανιζόμαστε προς πάσα κατεύθυνση ενωμένοι, ατάραχοι, δυνατοί και όντος χριστιανοί, που δεν φοβόμαστε τίποτε».

Μεταξύ άλλων, στο οδοιπορικό έδωσαν το παρών τους ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο οποίος και κατάγεται από την περιοχή, καθώς επίσης, ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, συνοδευομένου από αρκετούς Περιφερειακούς Συμβούλους, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο