Κορινθία

ΓΕΛ Λουτρακίου. 1η θέση στη χημεία στο διαγωνισμό πειραμάτων

Η ομάδα του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου κατέλαβε την 1η θέση στη χημεία, στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων EOES στο νομού Κορινθίας. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Καλέσης Δημήτρης, Λιακοπούλου Θεοδώρα και Πάνος Παναγιώτης. Αναπληρωματικές ήταν οι μαθήτριες Μπακιάσι Μίρσα και Παπακωνσταντοπούλου Ανδριάνα.

Η ομάδα προετοιμάστηκε από τους καθηγητές Τσούλια Βασίλη χημικό, Κουρουζίδου Αγγελική βιολόγο και Κωσταρά Χρήστο φυσικό. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έγραψαν λίγα λόγια για την εμπειρία τους αυτή.

Θεοδώρα Λιακοπούλου: «Η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό φυσικών επιστημών ήταν μια μοναδική εμπειρία. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη μέρα, που μπήκα στο εργαστήριο και με την βοήθεια των καθηγητών μου είδα να γίνονται πράξη όλα αυτά που τόσο καιρό πριν ήταν απλή θεωρία. Είναι πολύ διαφορετικό το να βλέπεις ένα κύτταρο να απεικονίζεται στην σελίδα του βιβλίου από το να το βλέπεις μέσα από το φακό του μικροσκοπίου.

Οι συμμαθητές μου και εγώ, μέσα από τον διαγωνισμό και έχοντας όλοι τον ίδιο στόχο, μάθαμε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία, καθώς και η διαχείριση του άγχους μας κάτω από συνθήκες πίεσης. Σε όλη αυτή μας την προσπάθεια ήταν στο πλάι μας οι καθηγητές μας, που αγόγγυστα δέχτηκαν τα λάθη μας και την γκρίνια μας και με υπομονή μας καθοδήγησαν. Οφείλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω μια εμπειρία, από την οποία μονάχα κερδισμένη έχω βγει».

Δημήτρης Καλέσης: «Η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό ήταν μια μοναδική εμπειρία… μπόρεσα να γνωρίσω τις φυσικές επιστήμες σε πειραματικό επίπεδο. Είμαι σίγουρος πως θα συμμετείχα ξανά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Από την πρώτη μέρα στο εργαστήριο, μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον ο τρόπος που υλοποιούταν η προετοιμασία μας, καθώς χρησιμοποιήσαμε διάφορα όργανα τα οποία δεν γνωρίζαμε καν ότι υπήρχαν.

Δεν μπορώ να κρύψω ότι εκείνο το πρωί με κατέβαλε το άγχος αλλά γρήγορα ανακουφίσθηκα επειδή όταν έφτασα στον χώρο που διεξαγόταν ο διαγωνισμός, περίμεναν ήδη εκεί ο Κ. Τσούλιας και ο Κ. Κωσταράς. Η προετοιμασία ήταν αρκετά ικανοποιητική παρά τις λειψές ώρες, ευχαριστώ και του τρείς καθηγητές που αφιέρωσαν χρόνο από τις κενές ώρες τους για να μας προετοιμάσουν κατάλληλα (Κ. Τσούλια, Κ. Κωσταρά και την Κ. Κουρουζίδου). Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τα παιδιά τα οποία έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό μαζί μου την Θεοδώρα και τον Παναγιώτη. Μπορώ να πω πως είχαμε άριστη επικοινωνία και συνεργασία, δώσαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και φάνηκε με την διάκριση μας στην χημεία. Ελπίζω ξανά σε μια τέτοια ευκαιρία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο