Πολιτική

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον τομεάρχη υγείας, βουλευτή Κιλκίς Γεώργιο Φραγγίδη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και κατόπιν το Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στην περιορισμένη σύνθεση του κλιμακίου, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συμμετείχαν ο γραμματέας της Ν.Ε. Θάνος Θεοχάρης και ο αναπληρωτής του Αντώνης Κατσιμπούλας, το μέλος της Ν.Ε. Παναγιώτης Δαληβίγκας, ο γραμ. της Τ.Ο. Λουτρακίου Φάνης Σιτές  και ο αναπληρωτής του Κοσμάς Θεμέλιος και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Σκοπός της επίσκεψης, ήταν η εκ νέου καταγραφή των προβλημάτων και ελλείψεων στις υγειονομικές δομές του νομού και η άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση μέσω προτάσεων για την εξεύρεση λύσεων. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Παρασκευή Σούκουλη, η οποία και ξενάγησε το κλιμάκιο στους χώρους του Κέντρου. Ακολούθησε στο Νοσοκομείο Κορίνθου συνάντηση με τον Διοικητή Γρηγόρη Καρπούζη και με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εκπροσώπησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσός Μέλλος, ο κ. Μίνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείο και ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Χρ. Χασικίδης.

Οι παρατηρήσεις του κλιμακίου

Οι διαπιστώσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ν.Ε. Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ, «ήταν απογοητευτικές και ανησυχητικές για την κατάσταση της Υγείας στον νομό». Στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, το κλιμάκιο διαπίστωσε πως οι κτηριακές υποδομές βρίσκονται σε εγκατάλειψη χωρίς την απαραίτητη συντήρηση. «Το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό  εργαστήριο είναι κλειστά και παρατημένα εδώ και χρόνια, υπάρχει υποστελέχωση σε γιατρούς, και ο οδοντιατρικός εξοπλισμός έχει ηλικία 35ετιας. Τα βράδια δεν υπάρχει φύλαξη» σημειώνουν στο δελτίο τύπου. Όπως επίσης, διαπίστωσαν πως και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίων Θεοδώρων και το Περιφερειακό Ιατρείο Περαχώρας υπολειτουργούν.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου, τώρα το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε χάσμα μεταξύ των απόψεων της Διοίκησης και του Προσωπικού για την υπάρχουσα κατάσταση. Αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο: «Επικρατεί υποστελέχωση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ακόμα και σε κλινικές αιχμής, όπως το ΤΕΠ (Χειρουργικό και Παθολογικό). Μόνο το 55% των οργανικών θέσεων των ιατρών καλύπτεται, ενώ υπάρχουν και κλειστές κλινικές, όπως η Ω.Ρ.Λ.».

Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, τώρα, αυτό αναφέρει το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚμ «εξαντλείται από τις υπεράριθμες εφημερίες, παρότι συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε αυτές». Διαπίστωσαν πως οι γιατροί γενικής ιατρικής που έχουν μετακινηθεί από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του νομού δεν επαρκούν για να καλύπτονται οι ανάγκες του Νοσοκομείου. «Ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις αποκεντρωμένες Δομές Υγείας» σημειώνει η ανακοίνωση. Όπως και πως η πυρασφάλεια του Νοσοκομείου, «δεν καλύπτει τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός και οι υλικοτεχνικές εγκαταστάσεις χρειάζονται επειγόντως ανανέωση».

Το κλιμάκιο τόνισε, ότι η θωράκιση του ΕΣΥ, «αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, πόσο μάλλον ενόψει του δύσκολου χειμώνα που αναμένεται». Ζήτησαν από την Κυβέρνηση, «να συνειδητοποιήσει ότι δεν νοείται Κοινωνικό Κράτος χωρίς ισχυρό ΕΣΥ και να πράξει ανάλογα για την αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό του. Το 4,5 % των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κατευθυνθεί στην Υγεία (κυρίως  κτηριακές – ενεργειακές αναβαθμίσεις) είναι χαμηλό».

Ζήτησαν από το Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, για υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Κορινθίας.

Τέλος ο κ. Φραγγίδης ανέλυσε τις ενέργειες που έχουν γίνει από το ΠΑΣΟΚ για την ένταξη των Νοσηλευτών στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ σχετικά με τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, τόνισε ότι από την στιγμή που υπάρχουν πλέον διαφορετικά επιδημιολογικά δεδομένα, ζητώντας από την αρμόδια ειδική επιτροπή να επανεξετάσει το ζήτημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο