Περιφέρεια

Κατατίθεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προμελέτη για την ανάδειξη της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Βέλο

Σήμερα Παρασκευή, κατατίθεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο αρμόδιο υπουργείο, η προμελέτη για το έργο ανάπλασης, αξιοποίησης και ανάδειξης ως περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου περιμετρικά της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Βέλο.

Ο χώρος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται από την περιοχή, μήκους περίπου 18 χιλιόμετρα, έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στην Περιφέρεια από την ΓΑΙΑΟΣΕ, ενώ τα έργα προτείνονται περιμετρικά της γραμμής. Στόχος του έργου, για το οποίο η Περιφέρεια αιτείται χρηματοδότηση 20.000.000 ευρώ από το ΠΔΕ του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωση του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο.

Επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου

Στο μεταξύ, ο Π. Νίκας την ερχόμενη Τρίτη, 10 Μαΐου, θα βρεθεί στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος σε σύσκεψη, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του εν λόγω υπουργείου, καθώς και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα. Αντικείμενο της σύσκεψης, θα αποτελέσει η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθ’ όλο το μήκος της.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται και σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, καθώς θα μετάσχει σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο