ΚορινθίαΠεριφέρεια

Καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου

Σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση της ενταγμένης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου πράξης, προϋπολογισμού 1.842.000 ευρώ, που αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου, με προμήθεια ασθενοφόρων και βιοϊατρικού εξοπλισμού, διαπιστώνει η ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας, όπως σημειώνει σε σχετικό έγγραφό της προς την 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο, που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, αφορά ειδικότερα πίστωση 1.612.000 ευρώ για την προμήθεια ασθενοφόρων και πίστωση 230.000 ευρώ για την προμήθεια βιοϊατρικού υλικού. Η σύμβαση της προμήθειας υπογράφηκε στις 29 Ιουλίου 2020 και ως οριστική προθεσμία για την παράδοση του υλικού τέθηκε η 24η Ιουλίου 2022. «Συμπληρώνονται 20 μήνες από την ένταξη της πράξης χωρίς να υπάρχει απορρόφηση πόρων και επίτευξη στόχων της πράξης και κατ’ επέκταση του προγράμματος ΕΠ Πελοπόννησος για το 2021» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο έγγραφο της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την 6η ΥΠΕ. Παρατηρεί επομένως πως προκύπτει σαφώς πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προμηθειών, τόσο στο φυσικό, όσο και στο οικονομικό του αντικείμενο.

Η ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταλήγοντας στο εν λόγω έγγραφό της, επισημαίνει την ανάγκη επίσπευσης των απαραίτητων ενεργειών από όλους τους φορείς που εμπλέκονται, για την έγκαιρη υλοποίηση της πράξης, την ολοκλήρωση του οικονομικού αντικειμένου της και την επίτευξη των δεικτών παρακολούθησης. Παρατηρεί δε ότι οι δικαιούχοι της πράξης φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ολοκλήρωσή της και ως εκ τούτου αναλαμβάνουν και την ευθύνη σε περίπτωση αστοχιών και καθυστερήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο