KR Tempo

«Η Φλόγα της Επανάστασης». Την Παρασκευή στην Κόρινθο η προβολή της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη

Η προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης, με θέμα: «Η Φλόγα της Επανάστασης», θα προβληθεί την προσεχή Παρασκευή, 11 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης».

Πρόκειται για μια παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η αφήγηση των κειμένων είναι από την Τατιάνα Παπαμόσχου, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής και Παύλος Κουρτίδης. Τραγουδά ο Δημήτρης Μπάσης. Σενάριο των Σταύρου Αβδούρου και Ειρήνης Ριτσώνη. Ένα μεγάλο και σημαντικό ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας, που όλοι πρέπει να κάνουμε, όπως έχει σημειώσει και ο κ. Μανουσάκης, ο οποίος μιλώντας για την ταινία, έχει κάνει λόγο για ιδιαίτερη στιγμή στην πολυετή καριέρα του.

Η ταινία αναφέρεται στο «ποτάμι» που οδήγησε στην επανάσταση του 1821 και προβάλλονται σημαντικές στιγμές και προσωπικότητες του ξεσηκωμού. Τα γυρίσματα έγιναν σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου, ενώ η πρώτη προβολή έγινε στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας, παρουσία του κ. Μανουσάκη φυσικά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα.

Απόσπασμα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ (πηγή ART τηλεόραση):

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο