Δήμοι

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια σε Βέλο – Βόχα, Σαρωνικό και Σολυγεία

Προκηρύχθηκαν οι μελέτες για την εκπόνηση δύο ξεχωριστών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, στις Δημοτικές Ενότητες Σαρωνικού και Σολυγείας, του Δήμου Κορινθίων και στο σύνολο του Δήμου Βέλου – Βόχας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας ανέρχεται σε 1,427 εκατ. € και κατανέμεται ως εξής: 853.118 € για τις παραπάνω Δ.Ε. του Δήμου Κορινθίων και 574.647 € για τον Δήμο Βέλου – Βόχας. Με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προνοήσει και έχουν ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 401,05 εκατ. €, θα καθοριστούν και με τη θεσμική θωράκιση του Συμβουλίου της Επικρατείας: χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, καθώς και τα μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

«Η προκήρυξη των δύο διαγωνισμών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων έρχεται να συμπληρώσει το παζλ όλου του σύγχρονου πολεοδομικού σχεδιασμού που εξελίσσουμε για όλον τον νομό Κορινθίας» σχολιάζει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα γνωρίζουν τί και που επιτρέπεται και τι όχι, προκειμένου να κατασκευαστεί με ασφάλεια δικαίου. Είτε αφορά έργο υποδομής, είτε ένα ιδιωτικό έργο επενδυτή, είτε αφορά το σπίτι ή το κτήμα ενός πολίτη.

«Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία, συνεχίζει ο κ. Ταγαράς, για να αποκτήσουν, για πρώτη φορά από ίδρυσης του ελληνικού κράτους, σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό η Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού με τα Αθίκια, τον  Αλαμάννο, τον Άγιο Ιωάννη, το Γαλατάκι (Κάτω Αλμυρή, η  Άνω Αλμυρή,  τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, η Νέα Αλμυρή), η Ντράσσα, το Ρυτό), το Κατακάλι, η Δημοτική Ενότητα Σολυγείας με το Σοφικό, το Αγγελόκαστρο, τον Κόρφο, το Αμόνι η Δημοτική Ενότητα Βόχας με το  Ζευγολατειό, το Καλέντζι, το Βραχάτι, το Βοχαϊκό, η Ευαγγελίστρια, το Μπολάτι, το Σουληνάρι και το Χαλκείο και η Δημοτική Ενότητα Βέλου με το Βέλο, το Ελληνοχώρι, τα  Σαταίικα, το Κοκκώνι, τις Κρήνες, τη Νεράντζα, την Πουλλίτσα, τη Στιμάγκα και τα Ταρσινά.

Ικανοποίηση των δύο Δημάρχων

«Στις Δημοτικές Ενότητες Σαρωνικού και Σολυγείας για τις οποίες προκηρύχθηκε το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, θα δούμε πολύ γρήγορα σημαντική οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας» σημειώνει ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, εξαίροντας την βοήθεια του Νίκου Ταγαρά σε αυτή την εξέλιξη. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα ωφελήσει τους κατοίκους καθώς θα γνωρίζουν τι μπορούν να χτίσουν και αντίστοιχα θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν άδειες εύκολα και γρήγορα» προσθέτει ο Δήμαρχος Κορινθίων. Αλλά και ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, σημειώνει ότι η προκήρυξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του πρώην Δήμου Βόχας και η επικαιροποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τον πρώην Δήμο Βέλου, «έχει πολύ μεγάλες αναπτυξιακές διαστάσεις. Πολύ γρήγορα και οι δημότες θα καταλάβουν τη σημαντικότητα του έργου αυτού για τον τόπο μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο