Περιφέρεια

Παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia

Επιτυχημένη υπήρξε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσους, στην 36η Τουριστική Έκθεση «Philoxenia», μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, αφιερωμένη στην Πελοπόννησο, στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έγινε από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ανά Καλογεροπούλου μια γενική παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως τουριστικός προορισμός. Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν δημοσιογράφοι μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού, προβλήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και παρουσιάστηκε η διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είχε μεγάλη αποδοχή. Κατά την παρουσίαση, από πλευράς Περιφέρειας, υπερτονίστηκε το μη πολυσύχναστο του προορισμού, η ευχερής πρόσβαση και η ιδέα ότι η Πελοπόννησος είναι ένας διαφορετικός ελληνικός τουριστικός προορισμός από τα συνηθισμένα.

Μεταξύ άλλων, από το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση πέρασε και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου

Ευκαιρίες στην Πελοπόννησο

«Είναι γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί μεταξύ της Περιφέρειάς μας και της Μακεδονίας, ενώ οι απ’ ευθείας πτήσεις μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» ευνοούν την επισκεψιμότητα προς την Πελοπόννησο, τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα, όσο και από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες» σημείωσε η κ Καλογεροπούλου.

Μέσα από τις Β2Β συναντήσεις που έγιναν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με Έλληνες και ξένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα, το κυριότερο των οποίων είναι ότι η αναδιαμόρφωση στην αγορά του Τουρισμού στην μετρά covid εποχή, ευνοεί την Περιφέρειά μας, η οποία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της αειφορίας. «Η Πελοπόννησος προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, αυθεντικότητα, πολιτισμό, περιπέτεια και με λίγα λόγια, όλα όσα αναζητούν τα τουριστικά γραφεία και επιτάσσουν οι νέες τάσεις στον τουρισμό τα συναντά κανείς στην Πελοπόννησο και ο προορισμός μας πληροί τις προϋποθέσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη» πρόσθεσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της έκθεσης, υπήρξαν επαφές με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου και του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο, τους αντιδημάρχους Θεσσαλονίκης επιχειρησιακού σχεδιασμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργο Αβαρλή και Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Ενωσης Ξενοδοχείων και Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο. Εκτός της κ. Καλογεροπούλου, παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας Γιώργος Οικονόμου, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος.

Τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια υποδέχτηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα μέλη της αποστολής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο