KR Tempo

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων γίνεται υπαίθρια

Με στόχο να έρθει ακόμα πιο κοντά στους πολίτες, προσφέροντάς τους ένα βιβλίο ως επιλογή στον ανέμελο χρόνο τους δίπλα στην θάλασσα, στο σπίτι τους ή όπου αλλού μπορούν αν καθίσουν και να ταξιδέψουν μέσα στις σελίδες του, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων υλοποιεί μια σημαντική καινοτομία.

Γίνεται «υπαίθρια βιβλιοθήκη», στέκεται δίπλα στην θάλασσα, στα χρώματα του γαλάζιου, γεμάτη βιβλία και με την προσδοκία ότι σε αυτή της την …έξοδο θα περιβάλλεται από όμορφους ανθρώπους.

«Η πρώτη φορά που τοποθετήθηκε στην παραλία ήταν για εμάς ένα στοίχημα που κερδήθηκε, είχε μεγάλη αποδοχή, διαβάστηκαν τα βιβλία της και έγιναν πολλές νέες δωρεές, αλλά κυρίως η βιβλιοθήκη είχε την προστασία όλων των κατοίκων που την φρόντισαν σαν να ήταν δική τους» αναφέρει ανάρτηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οι έχοντες την ιδέα αυτή δηλώνουν υπερήφανοι που η πρώτη υπαίθρια βιβλιοθήκη στην Κορινθία είναι και πάλι έξω, στον φυσικό της χώρο.

Από το 2016

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2016 ως χώρος αναγνωστηρίου, δανεισμού βιβλίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Από τον Οκτώβριο του 2018 καταχωρεί μάλιστα τούς τίτλους των τεκμηρίων στο πρόγραμμα «open abekt» του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Τα βιβλία προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και ο αριθμός των τίτλων ανέρχονται σε περίπου εννέα χιλιάδες.

Το διάστημα της καραντίνας, η Δημοτική βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαθέσει τα βιβλία στους αναγνώστες που έμεναν στο σπίτι τους, χωρίς να βγουν από αυτό.

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη έχουν γίνει εκδηλώσεις όπως εκθέσεις –παρουσιάσεις βιβλίων και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Το διάστημα της καραντίνας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαθέσει τα βιβλία στους αναγνώστες που έμεναν στο σπίτι τους, χωρίς να βγουν από αυτό. Μιας και ο χώρος άλλωστε ήταν κλειστός, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες, με ένα τηλέφωνο και αφού πρώτα θα έβλεπαν σε βίντεο τα βιβλία που έχουν καταχωρηθεί στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Θεοδώρων, να ζητήσουν το βιβλίο που θέλουν να διαβάσουν και να το λάβουν στο σπίτι τους, από τους ανθρώπους της Βιβλιοθήκης.

Πλέον, η Βιβλιοθήκη λειτουργεί και πάλι καθημερινά, τις πρωινές ώρες και το ενδιαφέρον των επισκεπτών για δανεισμό βιβλίων αυξάνεται συνεχώς.

«Η πρώτη φορά που τοποθετήθηκε στην παραλία ήταν για εμάς ένα στοίχημα που κερδήθηκε, είχε μεγάλη αποδοχή, διαβάστηκαν τα βιβλία της και έγιναν πολλές νέες δωρεές, αλλά κυρίως η βιβλιοθήκη είχε την προστασία όλων των κατοίκων που την φρόντισαν σαν να ήταν δική τους» αναφέρει ανάρτηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο