Κορινθία

Η Δευτέρα κατέγραψε 43 κρούσματα για την Κορινθία που κρατά την πρωτιά στην Πελοπόννησο

Ακόμα 43 κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα Δευτέρα, 19 Ιουλίου η Κορινθία, κρατώντας την πρωτιά στην Πελοπόννησο που συνολικά στους πέντε νομούς καταγράφει 96 περιστατικά και 12.277 από την αρχή της πανδημίας.

Στην Κορινθία καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ακόμα δύο κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» (Ινδική), ενώ είχαμε και ένα περιστατικό μετάλλαξης «Beta», όπως έχει καταγραφεί. Όσον αφορά την νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη (E484K), με 55 συνολικά κρούσματα θα κρατούσαμε τα πρωτεία στην ελληνική επαρχία, αν δεν είχαν καταγραφεί 108 περιπτώσεις στην Βοιωτία, που είναι μπροστά μας.

Ανησυχητική γίνεται η κατάσταση όμως και στην γειτονική Αργολίδα, που σήμερα έγραψε 19, στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, ενώ άλλα 14 εντοπίστηκαν στην Αρκαδία. Χαμηλά σχετικά με τον πληθυσμό της παραμένει η Μεσσηνία, με 15 σήμερα κρούσματα, ενώ η Λακωνία έμεινε μόνη με μονοψήφιο αριθμό, 5 κρουσμάτων. Χαρακτηριστικό και πάλι της κατάστασης στην Κορινθία είναι το γεγονός ότι χθες Κυριακή, έγιναν 190 rapid test στην πόλη της Κορίνθου, στο Δημοτικό Θέατρο, όπου εκεί εντοπίστηκαν 11 θετικά (6 άνδρες και 5 γυναίκες) και μάλιστα με διάμεση ηλικία τα 34 έτη, γεγονός που δείχνει πως κρατά στις μικρότερες ηλικίες πλέον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο