Περιφέρεια

Η αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα σε εκδηλώσεις με θέμα την υποστήριξη των γυναικών

Σε δύο εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, με κεντρικό θέμα την υποστήριξη των γυναικών, παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα.

Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης παρέστη στο Βραχάτι Κορινθίας, στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου της εκστρατείας «Γίνε Άνθρωπος», με αφορμή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες και με κεντρικό μήνυμα ότι η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας. Το κλίμα στο συνέδριο, που συνδιοργανώθηκε από το CSI Institute και τον Δήμο Βέλου – Βόχας, στο Alkyon Resort Hotel, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς οι περισσότερες αναφορές έγιναν στην μνήμη της Γαρυφαλιάς Ψαράκου, με καταγωγή από την περιοχή, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της το 2021.

Την ίδια ημέρα, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας επισκέφθηκε στην δημοτική πινακοθήκη της Κορίνθου την έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Γυναίκες Δυνατές”. Η δράση, έχει διοργανωθεί από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορινθίων. Σκοπός της δράσης, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των γυναικών και η ενημέρωση για την ύπαρξη υποστηρικτικών δομών αντιμετώπισης της βίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο