Κορινθία

Εξόρμηση στον Ταΰγετο ετοιμάζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου, εξόρμηση στον Νότιο Ταΰγετο και συγκεκριμένα στην Άρνα Λακωνίας.

Η Άρνα, βρίσκεται στην ανατολική πλαγιά του Ταϋγέτου σε υψόμετρο από 700 μέχρι 850μ, και απέχει 35 χλμ. από το Γύθειο και λίγο περισσότερο από την Σπάρτη. Η περιοχή είναι κατάφυτη από πλατάνια, μηλιές, καστανιές, καρυδιές και πλήθος από αρωματικά βότανα. Με άφθονα τρεχούμενα νερά και τον περίφημο υπερχιλιετή πλάτανο (ύψος 30 μ., περίμετρος κορμού 13,80 μ.), μνημείο της φύσης. Κάθε χρόνο, από το 2004, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, διοργανώνεται στο χωριό η Γιορτή Κάστανου.

Η Διαμονή των ορειβατών θα γίνει σε σκηνές, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο στην αυλή σχολείου, όπως και λίγα άτομα σε μία αίθουσα του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διαδρομές ορειβατική, και πεζοπορική. Η ορειβατική διαδρομή Άρνα Σπαρτιά, Κορυφή Ανινα, και επιστροφή από Αγιαννάκη κομμένο βράχο. Η Πεζοπορική διαδρομή από Άρνα ως Παναγία Γιάτρισσα μέσω μονοπατιού και όμορφης θέας.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία από αυτή, θα απαιτηθούν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίων 48 ωρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο