ΔήμοιΚορινθία

Εκπαιδευτικό διαγωνισμό ανακύκλωσης για τα σχολεία διοργανώνει ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, με γωνιές ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας με χρήση πολυκέντρων ανακύκλωσης στα οποία οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα και χάρτινα υλικά, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προώθηση της  ανακύκλωσης σε δήμους αρμοδιότητας του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Επειδή βέβαια οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ετοιμάζει μια γιορτή ανακύκλωσης, που θα περιλαμβάνει έναν μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό ανακύκλωσης, με την συμμετοχή των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου». Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια, μέχρι τη λήξη του μεγάλου διαγωνισμού, στις 25 Μαΐου, θα κερδίσουν μεγάλα δώρα – έπαθλα, ως αναγνώριση της διάκρισης των μαθητών των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα δώρα και η συμμετοχή

Τα τρία μεγάλα δώρα – έπαθλα του εκπαιδευτικού διαγωνισμού ανακύκλωσης για τα σχολεία της Πελοποννήσου είναι τα ακόλουθα:

  • Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς και των συνοδών τους, σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι μαθητές.
  • Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή, φυσικά και των συνοδών τους, σε όποια πόλη της Ελλάδας οι μαθητές επιλέξουν.
  • Ένα smart watch για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Σε περίπτωση τώρα που το πρώτο σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά, είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τότε το 1ο δώρο – έπαθλο θα είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος. Επίσης, στην περίπτωση που το δεύτερο σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά θα είναι και πάλι νηπιαγωγείο ή δημοτικό (1ης, 2ης, 3ης, 4ης τάξης), τότε το 2ο δώρο θα είναι ένα ποδήλατο, για κάθε μαθητή αυτού.

Με τη λήξη του διαγωνισμού, όλα τα σχολικά τμήματα για να συμμετέχουν σε αυτόν, θα πρέπει να παραδώσουν την Τρίτη, 4 Ιουνίου τα κουπόνια συμμετοχής τους που θα έχουν συλλέξει και θα έχουν καταμετρήσει συνολικά ως σχολικό τμήμα, στο Δημαρχείο του κάθε Δήμου. Τα σημεία λειτουργίας των πολυκέντρων ανακύκλωσης των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: https://recycling-center.gr/ekdiloseis/megalos-ekpaideytikos-diagonismos-anakyklosis-sholeion-dimon-tis-perifereias?fbclid=IwAR0BNbAEZf6PNPohvuoCgW51Qhzg5-WFSsp0VnM6bnfbmou17UVXiWlNBJ4

«Με τη δική σας συμμετοχή και δράση, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης. Σας περιμένουμε όλους στα πολυκέντρα ανακύκλωσης που λειτουργούν στο Δήμο σας» αναφέρει ανακοίνωση – πρόσκληση του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο