Κορινθία

Δύσκολη νύχτα αναμένεται για το Καλέντζι ενώ η φωτιά απειλεί και τις Αρχ. Κλεωνές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι αγροτικές και δασικές εκτάσεις στο Καλέντζι, ενώ εκεί επιχειρούν 129 πυροσβέστες, με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 9 αεροσκάφη.

Το καλό είναι πως δεν κινδυνεύουν άνθρωποι και κατοικίες και δεν κατευθύνεται προς κάποιον οικισμό, καθώς δεν υπάρχουν σπίτια εκεί, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με το χωριό Καλέντζι. Περιουσίες ωστόσο γίνονται στάχτη αυτή την στιγμή και ο απολογισμός φαίνεται πως θα είναι άσχημος όταν μετρηθεί το μέγεθος της καταστροφής. Όσο για τα αίτια, δεν έχει γίνει κάτι γνωστό ακόμα, καθώς θα ερευνηθούν από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, αφού σβήσει με το καλό η φωτιά.

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως φαίνεται έχουν ρίξει το βάρος σε αυτή την φωτιά, προκείμενου να καταφέρουν να την θέσουν υπό έλεγχο, ενώ αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, καίει σε μια δύσβατη ρεματιά, την οποία δύσκολα μπορούν αν την προσεγγίσουν τα πεζοπόρα οχήματα. Εκεί βρίσκεται για ενίσχυση και δύναμη του στρατού, από την Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, ενώ οι άνεμοι πνέουν 5-6 μποφόρ και σίγουρα κάνουν ακόμα δυσκολότερο το έργο κατάσβεσης.

Σημαντική είναι η συνδρομή από τον Δήμο Βέλου – Βόχας, με προσωπικό και υδροφόρες, ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος με τους συνεργάτες του. Εκεί βρίσκεται όμως από τις πρώτες ώρες και ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, θέλοντας να βοηθήσει μέσω την υπηρεσιών της Περιφέρειας το έργο της Πυροσβεστικής και να έχει άμεση ενημέρωση για την κατάσταση.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, εάν βοηθήσει ο αέρας μπορεί να τεθεί σε έλεγχο σύντομα» μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Βέλου Βόχας Ανδρέας Σιάχος. «Είναι αρκετές δυνάμεις και αεροπλάνα και ελικόπτερα, ακόμα και το μεγάλο αεροπλάνο της πυροσβεστικής» συνέχιζε δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης, αφού από τις πρώτες ώρες και ο ίδιος ήταν εκεί.

Οι φλόγες έχουν διάσπαρτα μέτωπα, ενώ κατευθύνονται προς τις Αρχαίες Κλεωνές. Τα αεροσκάφη, όπως και τα δύο ελικόπτερα που βρέθηκαν προς ενίσχυση, θα εξακολουθήσουν να βοηθούν το έργο κατάσβεσης μέχρι να πέσει η νύχτα, ενώ αν χρειαστεί θα σηκωθούν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας. Οι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό, ενώ πλέον η φωτιά είναι ορατή και από την παραλία της Κορίνθου, όπου την παρακολουθούν με αγωνία πολίτες.

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο