Επιχειρείν

Δύο «χρυσά» για την Ολυμπία Οδό στα Βραβεία Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας 2021

Διάκριση για το πρώτο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης στην Ελλάδα

Δεύτερη συνεχής διάκριση για το 2021 μετά τα Mobility Awards, στα οποία αναδείχθηκε «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς»

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Ολυμπία Οδός, στα Hellenic Responsible Business Awards 2021, τα οποία προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και βραβεύουν τις εταιρίες που επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η Ολυμπία Οδός απέσπασε βραβεία “GOLD” στις κατηγορίες:

  • Επίδραση στις Τοπικές Κοινωνίες, για το καινοτόμο σύστημα Hybrid, το πρώτο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει σημαντικά οφέλη στους χρήστες.
  • Διαχείριση Ενέργειας, για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που έχει υλοποιήσει στις  εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδρομου.

Το Hybrid αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θέμα της κοινωνικά δίκαιης χρέωσης και εξασφαλίζει ότι οι χρήστες πληρώνουν αποκλειστικά και μόνο για την απόσταση που έχουν διανύσει. Πρόκειται για ένα έργο κοινωνικού οφέλους στην κατεύθυνση της δέσμευσης που ανέλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση για δίκαιη χρέωση διοδίων με βάση την διανυθείσα απόσταση. Το Υβριδικό Σύστημα ήδη προσελκύει τοπικούς πελάτες/χρήστες στον αυτοκινητόδρομο μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των ατυχημάτων και αποσυμφορίζοντας το παράπλευρο οδικό δίκτυο. 

Περήφανοι για τα περιβαλλοντικά προγράμματα

«Η βράβευση της Ολυμπίας Οδού στα Responsible Business Awards επιβεβαιώνει τη στρατηγική επιλογή μας να επικεντρώνουμε τις επιχειρηματικές αποφάσεις μας στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Παπανικόλας. Όπως εξηγεί, «η χιλιομετρική χρέωση, που πρώτοι φέραμε στην Ελλάδα μέσω του καινοτόμου τεχνολογικού συστήματος Hybrid, είναι μια μεγάλη κοινωνική επένδυση για τις Τοπικές Κοινωνίες από τις οποίες διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος. Ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας και αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των αυτοκινητόδρομων».

Αντίστοιχα, συνέχισε ο κ. Παπανικόλας «είμαστε περήφανοι για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούμε στις εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδρομου, μέσω των οποίων έχουμε φτάσει σε υψηλά ποσοστά μείωσης του ενεργειακού και ανθρακικού αποτυπώματος».

Τη διοργάνωση των Βραβείων Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει τα τελευταία έξι χρόνια η Boussias Communications, ενώ η πολυπληθής Κριτική Επιτροπή των βραβείων αποτελείται από Μέλη-Εκπροσώπους Θεσμικών Φορέων και Ιδρυμάτων, Εμπειρογνώμονες κλάδων σχετικών με τις κατηγορίες των βραβείων, καθώς και Πανεπιστημιακών, με Πρόεδρο την Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Πρόεδρο του ΕΕΔΕΓΕ – Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο