Περιφέρεια

Ο Χάρης Βυτινιώτης αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας την τελευταία «εκλογική» χρονιά

Στον Χάρη Βυτινιώτη επιφύλασσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας την τελευταία θητεία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, σε μια εκλογική χρονιά που ωστόσο, είναι αμφίβολο αν θα συμπορευτούν σε αυτήν…

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιμένει κατά κάποιον τρόπο την αξιολόγησή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την εκ νέου στήριξή του για να είναι ξανά υποψήφιος για την θέση του Περιφερειάρχη, ξεκαθάρισε στους Περιφερειακούς Συμβούλους πως θα ήθελε να δώσει σε όλους μια ευκαιρία να προσφέρουν μέσα από τις θέσεις διοίκησης της Περιφέρειας. Έτσι, μετά την πρώτη διετία του Τάσου Γκιολή ως Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, τον διαδέχτηκε πριν από ένα χρόνο περίπου η Αθηνά Κόρκα και πλέον είναι η σειρά του Χάρη Βυτινιώτη.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Νίκας διεμήνυσε στους περιφερειακούς συμβούλους του πως όποιος δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος, είτε μαζί του, είτε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, θα ήταν καλό να μην δεχθεί θέση διοίκησης σε αυτή την τελευταία θητεία. Η τοποθέτηση του Χάρη Βυτινιώτη στην θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, διαψεύδει πως ο περιφερειακός σύμβουλος, δήμαρχος Βέλου για μία θητεία, έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποσυρθεί από τα κοινά και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όσο για τον Τάσο Γκιολή τώρα, μπορεί να μην τον επανάφερε στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, όμως τον αναβάθμισε σημαντικά μεταξύ των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, αναθέτοντάς του τις αρμοδιότητες του ΠΕΠ Πελοποννήσου, του ΕΣΠΑ και των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μέσα από τον ρόλο αυτού του Αντιπεριφερειάρχη, ο Τάσος Γκιολής θα έχει σημαντική αρμοδιότητα στα μεγάλα έργα της Περιφέρειας, δεδομένου πως η κυβέρνηση έχει αυξήσει σημαντικά το μερίδιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου μέσα από το νέο ΕΣΠΑ. Παράλληλα, ο κ. Γκιολής αποκτά ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία σε θέματα διοίκησης.

Μεταξύ των θεματικών τώρα αντιπεριφερειαρχών, ο Παν. Νίκας περιέλαβε και τον επίσης Περιφερειακό Σύμβουλο Κορινθίας Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες Αθλητισμού και Ενέργειας. Πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας άλλωστε ο κ. Οικονόμου, θα συνεχίσει να προσφέρει και σε αυτό τον τομέα, που γνώρισε καλά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Αθηνά Κόρκα, για ένα χρόνο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και τα δύο πρώτα χρόνια αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, ορίστηκε εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού.

Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι

Οι υπόλοιποι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν:

  • Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, επιχειρηματίας
  • Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, γιατρός
  • Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, πολιτικός μηχανικός
  • Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, πολιτικός μηχανικός

Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν οι εξής:

  • Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, πολιτικός μηχανικός.
  • Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, πολιτικός μηχανικός.
  • Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθης Αναστασόπουλος, χημικός.
  • Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, οικονομολόγος.
  • Υγείας και Πρόνοιας Αγγελος Χρονάς, γιατρός.
  • Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, επιχειρηματίας

Ως αναπληρωτής του περιφερειάρχη Π. Νίκα, ορίστηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρ. Λαμπρόπουλος. Εντεταλμένοι σύμβουλοι τέλος, εκτός της Αθηνάς Κόρκα, που προαναφέραμε, ορίστηκαν οι:

Γιάννης Μπουντρούκας, σε θέματα προώθησης συνεργασίας με Επιμελητήρια, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς.

Βασίλης Καπέλιος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Δημήτρης Σχοινοχωρίτης σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Τάσος Σαρδέλης σε θέματα ΕΠΑ (πρώην ΠΔΕ) και συντονισμού των αναπτυξιακών εταιρειών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο