KR Tempo

Ταξιδεύοντας και στην Κόρινθο με τα σύμβολα και τους μύθους της «Χάρτας του Ρήγα»

Tο επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφήγηση: Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα» έρχεται στην Κόρινθο, την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, (11:30 π.μ.-1:00 μ.μ.).

Το Ίδρυμα “Ωνάση”, σε συνεργασία με το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού, θα υλοποιήσουν ένα μοναδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι γεμάτο γρίφους, ιστορίες, ζωγραφική και σύμβολα, με έμπνευση τη «Χάρτα του Ρήγα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην Κόρινθο. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε μέσα στον χάρτη, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη άγνωστες ιστορίες νομισμάτων, αρχαίων μνημείων, ιστορικών μαχών, μυθικών ηρώων, βασιλιάδων και φιλοσόφων, και εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε τα δικά σας –γεμάτα νόημα– σύμβολα.

Το σπάνιο αντίτυπο της «Χάρτας του Ρήγα», που βρίσκεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και δημιουργήθηκε από τον Ρήγα Βελεστινλή, μετατρέπεται σε διαδραστικό παιχνίδι για να ανακαλύψετε τα μυστικά της και να αποκρυπτογραφήσετε τα μηνύματα που προετοίμασαν τους υπόδουλους Έλληνες για την Επανάσταση του 1821. Γνωρίστε από κοντά τη συγγραφέα και εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση, που αυτή τη φορά θα ταξιδέψει στην Κόρινθο μαζί με τη «Χάρτα» και θα σας υποδεχτεί στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, για να λύσετε μαζί τους γρίφους και να αποκρυπτογραφήσετε τα μηνύματα που ήθελε να μεταφέρει ο Ρήγας Βελεστινλής, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, πριν από την Επανάσταση του 1821.

Η ζωγραφική, η αφήγηση, η πρόζα, η κίνηση, η εμψύχωση των υλικών συνθέτουν την εμπειρία μιας μοναδικής αφηγηματικής τέχνης, που γίνεται οδηγός σε ένα ταξίδι γνώσεων, ανοίγοντας πόρτες στη φαντασία, στην έκφραση και τη δημιουργικότητα.

Ελάτε σε επαφή με άγνωστες ιστορίες νομισμάτων, αρχαίων μνημείων, ιστορικών μαχών, μυθικών ηρώων, βασιλιάδων και φιλοσόφων και εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε τα δικά σας –γεμάτα νόημα– σύμβολα. Στο τέλος του εργαστηρίου, πάρτε χρώματα, εμπνευστείτε και δημιουργήστε τα δικά σας έργα, ενώ με τη βοήθεια της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) ανακαλύψτε τα μυστικά σύμβολα της «Χάρτας» και δείτε τα να ζωντανεύουν μπροστά σας.

Δεχτείτε την πρόκληση ενός χάρτη και ζήστε για λίγο την περιπέτεια που υπόσχεται η ιστορία του Ρήγα Βελεστινλή.

Info

  • Απευθύνεται σε παιδιά των Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και τους γονείς τους
  • Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:
  • Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024  (11:30 π.μ. -1:00 μ.μ.)
  • Αίθουσα εκδηλώσεων «Καλογεροπούλειου» Ιδρύματος, (Αράτου 74), Κόρινθος
  • Συμμετοχή δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο