ΔήμοιΠεριφέρεια

Δύο αρδευτικά έργα παρέδωσε σε Βέλο και Μελίσσι παρέδωσε ο Παν. Νίκας

«Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται στις θέσεις εξουσίας, το πλέον σημαντικό όμως, όταν βρίσκονται στις θέσεις αυτές, είναι να αφήνουν έργο που βοηθά και συνδράμει στην ανάπτυξη του τόπου και στην ευημερία των ανθρώπων του» τόνισε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, παραδίδοντας τα δύο αρδευτικά έργα που υλοποίησε η Περιφέρεια πρόσφατα στους Δήμους Βέλου – Βόχας και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Παρόντες και στα δύο σημεία, μαζί με τον Παν. Νίκα, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής. Στο Βέλο παραδόθηκε το αρδευτικό έργο, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, με κλειστούς αγωγούς και συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων, που θα εξυπηρετεί 2.500 στρέμματα με καλλιέργειες. Στο Μελίσσι, παραδόθηκε ο υπόγειος αγωγός, με σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας και κάρτα χρέωσης, καθώς επίσης το νέο αντλιοστάσιο. Ένα έργο προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετεί την άρδευση σε 700 στρέμματα με καλλιέργειες.

Ο Παν. Νίκας σημείωσε ακόμα ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγιναν την τελευταία τετραετία πολλές ενέργειες, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα άρδευσης και ύδρευσης, ιδιαίτερα στην Κορινθία. Εξέφρασε δε το παράπονό του, με αιχμές προς την κεντρική κυβέρνηση, παρατηρώντας πως ενώ αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός η λειψυδρία, η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς προκειμένου να δοθούν λύσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στην δυτική Κορινθία, «υπάρχει η λίμνη Δόξα, στην οποία εκκρεμεί ακόμα το αρδευτικό δίκτυο, ενώ παραμένουν οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί στο έργο του φράγματος Ασωπού, έργο που προορίζεται να δώσει επαρκείς λύσεις στο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην Κορινθία».

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα να τελειώσει αυτές τις ημέρες η χρονίζουσα μελέτη για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της διάβρωσης στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου. Εξέφρασε όμως και τις ευχαριστίες του προς τους συνεργάτες του στην Κορινθία, για το έργο που παρήγαγαν στα χρόνια της θητείας τους, αλλά και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην διάρκεια της τελευταίας 4ετίας. Όπως επίσης και προς τους Δημάρχους των δύο δήμων, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν με την Περιφέρεια, τον απερχόμενο Δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα εύσημα στον Παν. Νίκα.

Καταλήγοντας, ο απερχόμενος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις «τεράστιες δυνατότητες της Κορινθίας», όπως παρατήρησε και επισήμανε σειρά έργων που υλοποίησε ή δρομολόγησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την θητεία του, στην Κορινθία, μεταξύ των οποίων η δημιουργία του πολιτιστικού και οικολογικού πάρκου εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, τα έργα οδικής ασφάλειας, μεταξύ των οποίων οι 6 κόμβοι στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Λουτρακίου, η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι και πολλά ακόμα.

Στους κόμβους ο Βυτινιώτης

Ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής τριών ισόπεδων κόμβων κυκλοφορίας, καθώς έχει πλέον εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος. Πρόκειται για δύο κόμβους στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου και επί της παλαιάς Εθνικής οδού προ του Λεχαίο, παράλληλα με τα με αποχετευτικά όμβριων και ένας ακόμα κόμβος, κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4.500.000 ευρώ. «Η πρόθεση του εργολάβου σύμφωνα με τη συμβατική του υποχρέωση, είναι η ολοκλήρωσή του να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν αφού πρόκειται για ζήτημα οδικής ασφάλειας στις περιοχές αυτές» σημείωσε ο κ. Βυτινιώτης, έχοντας ενημερωθεί σχετικά από τον ανάδοχο εργολάβο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο