Δήμοι

Δράσεις ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κορινθίων για την ανακύκλωση & το περιβάλλον

Από το 8ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου ξεκίνησε ο 2ος κύκλος ενημερώσεων στα δημοτικά σχολεία του δήμου Κορινθίων.

Μια δράση που έχει στόχο την συζήτηση με τα παιδιά, την ενημέρωση, την κατάθεση προτάσεων και απόψεων για θέματα που τώρα περισσότερο από ποτέ είναι όχι μόνο επίκαιρα αλλά και καθοριστικά για την βιωσιμότητα του πλανήτη, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Καθαριότητα, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, ατμοσφαιρική ρύπανση, κλιματική αλλαγή, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι τα θέματα που έθεσε στα παιδιά και συζήτησε με τα παιδιά ο υπεύθυνος των δράσεων Ανδρέας Πανούσης, Μηχανικός Περιβάλλοντος και ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κορινθίων.

Η ενημέρωση και συζήτηση συνεχίστηκε στο σχολεία του Λεχαίου και ακολούθησαν στα σχολεία του Σοφικού και της Αλμυρής. Οι μαθητές των σχολείων με το πέρας της παρουσίασης έλαβαν τσάντες πολλαπλών χρήσεων, φυλλάδια αλλά και γόμες.  Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται από τον Μηχανικό Περιβάλλοντος και σύμβουλο του Δημάρχου Ανδρέα Πανούση και τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής. Δάσκαλοι και μαθητές συμμετέχουν ενεργά στέλνοντας ένα ηχηρό και ελπιδοφόρο μήνυμα για τον τρόπο που οι επόμενες γενιές αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται το περιβάλλον.

Ο 2ος κύκλος των ενημερώσεων ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή ενώ θα ακολουθήσει και τρίτος με περισσότερα σχολεία αφού η ανταπόκριση είναι τεράστια και τα αιτήματα συμμετοχής είναι πολλά.  Στο σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου η προγραμματισμένη παρουσίαση αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων covid και θα επαναπροσδιοριστεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο