ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Δράσεις αξιοποίηση των ταλέντων υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ισχυρή σύμμαχο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρά σε δράσεις και συνέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα.

H πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιοποίηση των ταλέντων μέσω του «Μηχανισμού Ενίσχυσης Ταλέντων» (Talent Boost Mechanism), επέλεξε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για υποστήριξη ώστε να δοθούν προοπτικές ανάπτυξης με τη δραστηριοποίηση των νέων ανθρώπων εντός της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων που βασίζονται σε συνολικά οκτώ πυλώνες και μπορούν να διαθέσουν στις ευρωπαϊκές Περιφέρειες κονδύλια που ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου, στην Τρίπολη, η εναρκτήρια διμερής τεχνική συνάντηση μεταξύ των φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ομάδας υποστήριξης, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γίνεται για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο και σκοπό έχει να εντοπίσει ταλέντα, να τα αναπτύξει και να τα πείσει να μείνουν και να εργαστούν στην περιοχή μας. Είναι η πρώτη φάση από ένα πυκνό πλέγμα δράσεων που σκοπεύουμε να κάνουμε προκειμένου να μπορέσουμε να αναπτύξουμε το εργασιακό μας δυναμικό», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, και κάλεσε όλους τους παραγωγικούς φορείς να συμμετάσχουν σε αυτόν τον διάλογο που θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, ώστε το τελικό συμπέρασμα να είναι πληρέστερο και ουσιαστικότερο για τα επόμενα βήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο