Δήμοι

Δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στο Beau Rivage Λουτρακίου

Μια νέα κοινωνική δομή, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων συγκροτείται και θα λειτουργήσει σύντομα, ενώ θα στεγαστεί σε χώρο εντός του Δημοτικού κτηρίου Beau Rivage.

Εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», με προϋπολογισμό 108.338 ευρώ και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ συμπεριλαμβάνεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μα που έχουν ανάγκη. Το Κέντρο Κοινότητας θα παρέχει υπηρεσίες στήριξης και κοινωνικής ένταξης, υπηρεσίες που αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης, υπηρεσίες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών. Πληροφόρηση, υποστήριξη ή/και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Β. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές. Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε υπηρεσίες απασχόλησης (π.χ. Πιστοποιημένα ΚΕΚ, φορείς αρμοδίους για την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας με στόχο την ένταξη των ανέργων κ.ά.).

Γ. Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων, σε σχέση με τις ανάγκες του πληθυσμού.

Για την παροχή των υπηρεσιών του, το Κέντρο Κοινότητας θα εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και θα στελεχωθεί από τρία άτομα (Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος και ένα Στέλεχος για θέματα προώθησης στην απασχόληση), με λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από Δευτέρα έως Παρασκευή, επί οκταώρου βάσεως. Ωφελούμενοι θα είναι όλοι οι πολίτες του Δήμου, εξυπηρετώντας κατά προτεραιότητα τους συμπολίτες μας που εμπίπτουν στις περισσότερο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ωφελούμενοι του Προγράμματος «ΚΕΑ», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ανέργους/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχους διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, Ρομά).

«Με προτεραιότητα τον πολίτη, επενδύουμε σε Δομές που σκοπό έχουν την προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας τους» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την ίδρυση του Κέντρου Κοινότητας και την υλοποίηση γενικότερα δράσεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο