Δήμοι

Σταθερός στις αντιλήψεις του ο Θαν. Περαχωρίτης αρνήθηκε την έμμισθη θέση και τα βρόντηξε του Μανάβη

Η ψήφος των 15 δημοτικών συμβούλων του νέου Δημάρχου Βέλου – Βόχας Θανάση Μανάβη, που ανέδειξαν την Μαρία Καλλίρη αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε η αιτία για τον Θανάση Περαχωρίτη να αρνηθεί την έμμισθη θέση που του προσφέρθηκε από τη νέα δημοτική αρχή και μάλιστα πριν ακόμα ζεστάνει την καρέκλα που του προσφέρθηκε.

Το έκανε μόλις μία ημέρα μετά το «ποδαρικό» της νέας δημοτικής αρχής και αφού ο ίδιος ανέβασε την πρώτη ημέρα του στο Δημαρχείο κρασιά, δώρα και άλλα πεσκέσια που φρόντισε για το καλό ξεκίνημα στη νέα εποχή του Δήμου. Το πρωί της χθεσινής ημέρας, στο γραφείο του Δημάρχου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και αντάλλαξαν ευχές. Το απόγευμα όμως οι δρόμοι τους χώρισαν. Γιατί μπορεί η βασιλόπιτα να χωνεύεται εύκολα, όσο βαριά και να είναι, όμως ο Θανάσης Περαχωρίτης δεν μπόρεσε να αντέξει την ομοφωνία των δημοτικών συμβούλων της νέας πλειοψηφίας στο πρόσωπο της Μαρίας Καλλίρη, που ως πρόεδρο του ΝΠΔΔ «ΑΝΕΛΙΞΗ» τα τελευταία χρόνια, ως αντιδήμαρχο παλιότερα και επί σειρά ετών δημοτική σύμβουλο της πρώην δημοτικής αρχής, είχε ταυτίσει απόλυτα με τα έργα και τις ημέρες του πρώην πλέον Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου.

Έτσι θα συνεχίσει

«Η ομόφωνη ψήφος στο πρόσωπο της Μαρίας Καλλίρη, για την θέση της αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Βέλου – Βόχας, με έθεσε εκτός της δημοτικής αρχής» έγραψε μεταξύ πολλών αναρτήσεών του ο Θανάσης Περαχωρίτης, ενώ ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει, ως εκλεγμένος αναπληρωματικός, στο Δ.Σ. του ΑΟΣΑΚ για τα επόμενα χρόνια, ώστε να δώσει την μάχη της «καταστατικής διαχείρισης» όπως ανέφερε. Μια ημέρα πριν, είχε ανεβάσει φωτογραφίες από καθαρισμούς στους αύλακες του ΑΟΣΑΚ που ξεκινούσαν μετά την πρωτοχρονιά.

Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτές τις αναρτήσεις, αφού ήδη επιχειρεί ξεκάθαρα να καταστήσει σαφές πως θα είναι απέναντι και σε αυτή την δημοτική αρχή, ελέγχοντας κάθε πράξη της στην πορεία της. Ο γεωπόνος θα τραβήξει ξανά τον μοναχικό δρόμο που έχει επιλέξει, παρόλο που για χρόνια τώρα, μάλλον ξεπέρασε τον εαυτό του, για να στηρίξει με όσες δυνάμεις έχει τον Θανάση Μανάβη, στην πορεία του προς τον Δήμο. Με εκ διαμέτρου διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις και αντιλήψεις, συμπορεύτηκαν επειδή τους ένωνε τελικά ένα κοινό, η απομάκρυνση του Αννίβα Παπακυριάκου από τον Δήμο… Ίσως ήταν προδιαγεγραμμένο κάτι τέτοιο, αφού ο Θανάσης Περαχωρίτης γρήγορα θα ξεσπούσε, ενώ έμοιαζε ασυμβίβαστο να συνεργαστεί με πρόσωπα της νέας δημοτικής αρχής, όπως ο πολύ στενός συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννης Λάμπρου.

Ο Θαν. Περαχωρίτης έβαλε και αυτός όμως το «λιθαράκι» του στη νίκη του Θαν. Μανάβη, αφού κανείς δεν περισσεύει όταν αυτή η νίκη επιτυγχάνεται με λίγες παραπάνω από 300 ψήφους. Έχοντας κλείσει το κατάστημα που ως γεωπόνος διατηρούσε στο Ζευγολατιό για 25 χρόνια, ο Θαν. Περαχωρίτης θα κρατήσει την ισχυρή σχέση του με την γη, εξακολουθώντας να καλλιεργεί τις εκτάσεις που έχει, βελτιώνοντας αυτές με τις επιστημονικές του γνώσεις, όμως δεν θα πάψει να παρακολουθεί τα κοινά του τόπου του, να παρατηρεί και να γράφει στο facebook, όπως ξεκαθάρισε άλλωστε, παρά τις παραινέσεις που δέχτηκε να σταματήσει αυτή την δράση του με το ξεκίνημα του 2024.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο