Κορινθία

Παρουσία των σχολείων η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο ναό του Απ. Παύλου

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τίμησε την εορτή των Τριών Ιεραρχών, τελώντας Αρχιερατική θεία λειτουργία στον κατάμεστο από μαθητές, μαθήτριες, διδασκάλους και γονείς ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο.

Στην ομιλία του, λίγο πριν την απόλυση της θείας λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μοιράστηκε μαζί με τους παρισταμένους την αγωνία του ότι, κάποιοι προσπαθούν με «λύσσα και μανία» να μας αποκόψουν από τις ρίζες μας και από τους πνευματικούς Πατέρες μας, οι οποίοι ολόφωτοι από την θεϊκή και κοσμική σοφία, ερμήνευσαν την δημιουργία, την ζωή, ακόμα τον τρόπο που οφείλουμε να ζούμε». Οι Τρείς Ιεράρχες, που έζησαν πριν από 17 αιώνες, ανέφερε ο Μητροπολίτης, «είχαν την γνώση και την κατάρτιση, ώστε η διδασκαλία και το έργο Τους να εκφράζει διαχρονικές και οικουμενικές αξίες που αφήνουν εκστατικό τον σύγχρονο άνθρωπο. Γι’ αυτό και η ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος, στο μήνυμά της, για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, επισημαίνει ότι οι Άγιοι αυτοί αποτελούν πρότυπο για την βιοτική και πνευματική βελτίωση, όχι μόνο των χριστιανών αλλά και κάθε ανθρώπου».

«Οι Τρεις Ιεράρχες, οι Έλληνες Καππαδόκες και ορθόδοξοι πατέρες μας, είναι οι πραγματικά Μεγάλοι που με την σοφία τους μπορούν να κατευθύνουν την ζωή μας, να μας ειρηνεύσουν και να μας γαληνέψουν δίδοντάς μας το νόημα της ζωής, την πραγματική σοφία διδάσκοντας μας την αγάπη για τον Θεό, τον συνάνθρωπο και τον εαυτό μας και έτσι μέσω του έργου τους να αντιληφθούμε την αξία τους, τη διαχρονικότητά τους και το οικουμενικό πνεύμα τους» συνέχισε ο Μητροπολίτης, ενώ απευθυνόμενος στα παιδιά, ευχήθηκε οι Άγιοι, προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων, «να φωτίζουν τα παιδιά όλης της οικουμένης, τους διδασκάλους τους αλλά και τους ηγέτες των τόπων που καμώνονται τάχα πως είναι χριστιανοί… αλλά χωρίς το Χριστό και το ευαγγέλιό Του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο