Επιχειρείν

Με μια τροπολογία και τρεις παρατάσεις διοικούν το Επιμελητήριο Λουζιώτης – Μουρίκης

Αφού διαπίστωσαν πως τα λάθη του τότε προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Πιτσάκη, στις διαπροσωπικές του σχέσεις και μόνο με τους ανθρώπους που συμπορευόταν μέχρι εκείνη την στιγμή, θα μπορούσαν να τον ανατρέψουν, πήραν την απόφαση, στήλωσαν τα πόδια και χρησιμοποιώντας ακόμα και τον προϋπολογισμό απαίτησαν να φύγει ο Πιτσάκης για να λειτουργήσει το Επιμελητήριο.

Έφθασαν μέχρι και τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μετά από πολλά, για να σπάσει …τον γόρδιο δεσμό, έφερε μια άνευ προηγουμένου τροπολογία, με την οποία έδωσε την ευκαιρία στο «μέτωπο» Λουζιώτη – Μουρίκη να ανατρέψουν τον τότε πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ενώ λίγο καιρό αργότερα, ο Υπουργός πήρε πίσω την τροπολογία, προφανώς για να μην ανοίξουν και αλλού τέτοια μέτωπα. Έτσι λοιπόν, ο Τάκης Λουζιώτης πήρε την πολυπόθητη προεδρεία του Επιμελητηρίου, ενώ ο Σωτήρης Μουρίκης ικανοποιήθηκε βλέποντας τον κ. Πιτσάκη να παύεται από την θέση του προέδρου.

Ύστερα ήρθαν οι παρατάσεις. Μία για την πανδημία, μία για την ενεργειακή κρίση, μία τελευταία για τις πολλές εκλογές του έτους που αφήσαμε πίσω, η συνδιοίκηση Λουζιώτη – Μουρίκη διανύει μια ολόκληρη στην ουσία θητεία στο Επιμελητήριο Κορινθίας, που κατέκτησε με την τροπολογία Άδωνι και απολαμβάνει με τις παρατάσεις. Δεν έπεισαν βέβαια ποτέ και ούτε αυτό θα συμβεί, τι όφελος προκάλεσαν στο Επιμελητήριο Κορινθίας απομακρύνοντας τον «κακό» για τους ίδιους Πάνο Πιτσάκη και αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την διοίκηση, μαζί με τους ανθρώπους που μέχρι τότε πλαισίωναν βέβαια και τον πρώην πρόεδρο.

Υπό το βλέμμα του Σωτήρη Μουρίκη, ο Τάκης Λουζιώτης έκοψε μια ακόμα Βασιλόπιτα, σε μια λιτή εκδήλωση, στον χώρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, βάζοντας τους στόχους του για την χρονιά που ξεκίνησε και για μια ακόμα θητεία βέβαια, αν οι επιμελητηριακές εκλογές διεξαχθούν τον χρόνο αυτό και δεν πάρουν και άλλη παράταση. Η εκλογή του Σωτήρη Μουρίκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μάλλον δεν του αφήνει ορέξεις για το Επιμελητήριο, ενώ ο Παν. Πιτσάκης, θα επιδιώξει την δική του δικαίωση, μέσα από το εκλογικό σώμα των επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Κορινθίας, έχοντας να παρουσιάσει ένα αξιοσημείωτο έργο επί των ημερών του, με έμφαση στην ουσιαστική ενημέρωση των μελών του – επιχειρηματιών για τα προγράμματα και τις πηγές χρηματοδότησης, καθώς επίσης και την δυνατότητα επιμόρφωσης και εξέλιξης των ιδίων των επιχειρηματιών και των στελεχών των επιχειρήσεών τους. Ακόμα, η επιστροφή της έκθεσης στην Κόρινθο, επί των ημερών του Παν. Πιτσάκη, κάτι που επανέλαβε το περασμένο έτος και η σημερινή διοίκηση, καθώς και η συμμετοχή σε πολλές εκθέσεις, σημαντικές για την ανάδειξη της τοπικής μας επιχειρηματικότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο