Δήμοι

Β. Νανόπουλος. Ήταν και δική μας προεκλογική δέσμευση η μείωση των δημοτικών τελών

Υπέρ της μείωσης των δημοτικών τελών τάχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ο συνδυασμός «Συμμαχία Πολιτών» του πρώην Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο ήταν προεκλογική δέσμευση και του ιδίου.

«Ψηφίσαμε τη μείωση των δημοτικών τελών που ήταν και δική μας προεκλογική δέσμευση και αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης που κάναμε στη θητεία μας γεγονός που επέτρεψε τη μείωση των τελών» αναφέρει ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών». Σχολιάζει ωστόσο πως μπορεί σε ποσοστό η μείωση φαίνεται μεγάλη (50%), αλλά σε ποσό είναι μικρή, δηλαδή 11 ευρώ το χρόνο η διατήρηση μονού τάφου και 22 ευρώ του διπλού, ενώ όλες οι άλλες χρεώσεις παραμένουν ίδιες.

Με ένα ακόμα δελτίο τύπου, ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης, του πρώην Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, ανέλυσε τις θέσεις του στα θέματα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου.

  • Τραπεζοκαθίσματα σε κοινοχρήστους χώρους. Υπερασπιστήκαμε την πολιτική της θητείας μας στην τοποθέτηση υαλοπετασμάτων στους νόμιμα παραχωρημένους από το δήμο κοινόχρηστους χώρους που προσφέρουν προστασία από τη βροχή το κρύο και τον αέρα στους πολίτες και εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις της πόλης. Πήραμε τη δέσμευση ότι δεν θα καταργηθούν από τους χώρους έχουν νόμιμα παραχωρηθεί από τον δήμο. Οι υπερβάσεις και παρανομίες πρέπει να ελέγχονται από το δήμο και την Αστυνομία όπως προβλέπει ο νόμος μέχρι την λειτουργία δημοτικής αστυνομίας.
  • Συμμετέχουμε στην επικαιροποίηση του σχετικού κανονισμού για τους κοινοχρήστους χώρους. Πληρωμή 60.000 € σε επιχείρηση ελαστικών με διεκδίκηση από το 2019. Καταψηφίσαμε την καταβολή 60.000€ σύσσωμη η αντιπολίτευση. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει ξεχωριστή ενημέρωση .

Αδειοδότηση γηπέδου ποδοσφαίρου. Από 1.1.2024 το γήπεδο στο δημοτικό στάδιο δεν έχει όλες τις άδειες διεξαγωγής αγώνων. Επισημάναμε ότι πρέπει να ενημερωθεί άμεσα η ομάδα ΠΑΣ  Κόρινθος για να αντιμετωπίσει το ζήτημα και ο δήμος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

«Ψηφίσαμε τα υπόλοιπα θέματα που ήταν διαδικαστικά όπως οι  πληρωμές των εργολάβων χωρίς αλλαγές – οι πληρωμές δεν είχαν ψηφιστεί τον Δεκέμβριο  από τη σημερινή πλειοψηφία και για το λόγο αυτό καθυστέρησαν έργα» καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο