Δήμοι

Ξεκίνησε το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στην παραλία Βραχατίου και Κοκκωνίου

Προχωρούν τα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων στο Βραχάτι, επί της Π.Ε.Ο.

Ένα σημαντικό έργο, με σκοπό την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτογραμμής από τη θάλασσα, ξεκίνησε ήδη στην παραλία Βραχατίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, που αναμένεται να εξασφαλίσει τον βέλτιστο βαθμό προστασίας της παράκτιας ζώνης, προβλέπεται τοποθέτηση συρματοκιβωτίων για την προστασία των ακτών, της οικιστικής περιοχής, αλλά των τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων που αναπτύσσονται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Σαμούτανης. Στην παραλία Βραχατίου βρέθηκε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο. Μαζί τους ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σιάχος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βόχας Γιώργος Δαληβίγκας, καθώς και οι πρόεδροι της Κοινότητας Βραχατίου Γιώργος Βασιλείου και του ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ Μαρία Καλλίρη.

Δίνεται λύση στο πρόβλημα

Όλα τα αναφερόμενα τμήματα εντάχθηκαν στο μεγάλο έργο των 2,8 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας για την αποκατάσταση της ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου σε όλο το μήκος της Κορινθίας.

«Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο μας, ένα σημαντικό έργο για το Βραχάτι μας ξεκίνησε» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γ. Βασιλείου. Τρία επικίνδυνα σημεία της παραλίας στο Βραχάτι και στο Κοκκώνι βρίσκουν λύση:

1. Τμήμα περίπου 800 μέτρων στην περιοχή της Σαμούτανης.

2. Τμήμα περίπου 500 μέτρων στο Κοκκώνι και κάτω από το παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο.

3. Κομμάτι δρόμου στο ύψος του παλιού ξενοδοχείου ΄΄Άντζελα΄΄ στο Κοκκώνι όπου η θάλασσα έχει εισχωρήσει και υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί ακόμη και ο δρόμος.

Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν την Τρίτη 15 Ιουνίου για την πραγματοποίηση ενός έργου που θα προστατέψει τόσο το οδικό δίκτυο όσο και τις περιουσίες των πολιτών που κινδυνεύουν από τη διάβρωση. Όλα τα αναφερόμενα τμήματα εντάχθηκαν στο μεγάλο έργο των 2,8 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας για την αποκατάσταση της ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου σε όλο το μήκος της Κορινθίας.

«Η διάβρωση των ακτών αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί συνολικά σε όλο το μήκος των ακτών και όχι αποσπασματικά» τόνισε ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος. Ο κ. Βασιλείου ευχαρίστησε τους κ. Γκιολή και Παπακυριάκο σημειώνοντας ότι η επιμονή και η αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ολοκλήρωση του έργου των πεζοδρομίων θα επιτευχθεί με παράλληλη βελτίωση του οδοστρώματος, σχάρες απορροής υδάτων, σημάνσεις, βελτιώσεις στην πρόσβαση πεζών σε μαγαζιά και υπηρεσίες καθώς και άλλες λειτουργικές και περιβαλλοντικές βελτιώσεις!

Ανάπλαση πεζοδρομίων

Στο Βραχάτι επίσης, ξεκίνησε το μεγάλο έργο ανάπλασης των πεζοδρομίων στην κεντρική αγορά, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών. Η ολοκλήρωση του θα επιτευχθεί με παράλληλη βελτίωση του οδοστρώματος, σχάρες απορροής υδάτων, σημάνσεις, βελτιώσεις στην πρόσβαση πεζών σε μαγαζιά και υπηρεσίες καθώς και άλλες λειτουργικές και περιβαλλοντικές βελτιώσεις.

Ο κ. Βασιλείου διευκρινίζει ότι ο Δήμος επέλεξε την τμηματική κατασκευή του έργου για δύο κύριους λόγους:

1.Γιατί το έργο είναι μεγάλο και χρονοβόρο

2.Για βελτιώσεις ή μικρά απρόοπτα που τυχόν προκύψουν

«Αυτή μας η απόφαση εξυπηρετεί να είμαστε πάνω από το έργο καθημερινά και κυρίως να περιορίσουμε την ενόχληση και την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στο ελάχιστο» ανέφερε ο πρόεδρος της Τ.Κ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο