Δήμοι

Αυτοψία του Νίκου Ταγαρά στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου

Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και αυτοψία στο Λουτράκι, στα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα και Καρέλη, όπου πρόκειται να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς.

Παρουσία του γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αντώνη Κοτσώνη και στελεχών του Υπουργείου, καθώς και του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη και του αναδόχου του έργου, ενημερώθηκε για τις προβλεπόμενες εργασίες που έχουν ξεκινήσει. Ο κ. Ταγαράς δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος, που ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων αποκτά συνολική και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση.

Η σύμβαση για τα τρία ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα και Καρέλη υπεγράφη μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του αναδόχου στις 29 Σεπτεμβρίου. Με την εγκατάσταση του εργολάβου ξεκινούν οι εργασίες, η διάρκεια των οποίων έχει οριστεί σε 30 μήνες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με 25.772.360 €, ενώ το συνολικό μήκος της επέμβασης είναι περί τα 14 χλμ.

«Τα έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής δεν σταματούν εδώ» υπογράμμισε ο κ. Ταγαράς. Ανέφερε πως έχει εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 27.500.000 € από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή έργων διευθέτησης σε ακόμα οκτώ ρέματα του Δήμου, με συνολικό μήκος επέμβασης πάνω από 16 χλμ. Συγκεκριμένα ο Κορίνθιος Υφυπουργός ανέφερε τα ρέματα Αγ. Φανουρίου, Χαρβάτι, Αγ. Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγ. Γεωργίου και Νταμαρίου. «Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και για αυτό το έργο και έπεται η συμβασιοποίησή του» πρόσθεσε.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν διάνοιξη κοίτης, τοπικές επενδύσεις, έργα εκβολής, αναβαθμούς συγκράτησης φερτών, καθώς και τα απαραίτητα τεχνικά ανοικτής και κλειστής ορθογωνικής διατομής (τοπικού χαρακτήρα) στα σημαντικότερα ρέματα, καθώς και στις διασταυρώσεις των ρεμάτων με σημαντικούς δρόμους. «Συνεπώς, μιλάμε για αντιπλημμυρικά έργα συνολικού ύψους 53,27 εκατομυρίων € για την αναβάθμιση των υποδομών και τη θωράκιση του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων» κατέληξε ο κ. Ταγαράς.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης, σημείωσε πως ο Δήμος του «θα έχει σύντομα σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα σε 11 συνολικά ρέματα στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, εξασφαλίζοντας έτσι τη θωράκισή του και την προστασία του απο πλημμυρικά φαινόμενα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο