Κορινθία

Από την Κόρινθο ξεκινά το ταξίδι για την ενθρόνιση στον Πύργο του νέου Μητροπολίτη Ηλείας

Αφού χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ηλείας και στο διάστημα μέχρι την ενθρόνισή του, ο νέος Επίσκοπος κ. Αθανάσιος πέρασε ένα διάστημα στην Κόρινθο, φιλοξενούμενος του Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου και μαζί του, είχε την χαρά να τελέσει τις πρώτες του λειτουργίες, ως Αρχιερέας πλέον.

Στο ναό του Αγίου Νικολάου Κορίνθου, τέλεσε την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου την δισαρχιερατική θεία λειτουργία συνλειτουργούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου. Πριν την απόλυση της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και συγκίνηση, για την παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου, το διάστημα αυτό στην Κόρινθο, ενώ μίλησε για τους πνευματικούς δεσμούς που τους συνδέουν, εδώ και πενήντα χρόνια. Ακολούθως επεσήμανε την σπουδαιότητα  του Επισκοπικού αξιώματος. «Στις μέρες μας, είπε με νόημα ο Μητροπολίτης Κορίνθου, έχουν εισχωρήσει παντού ψευδεπίσκοποι, που χρησιμοποιώντας εντέχνως το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα λαμβάνουν τον λόγο, ασκούν κριτική, εξυβρίζουν, υποτιμούν και συκοφαντούν παραμένοντας μάλιστα πολλές φορές ατιμώρητοι υπό την σιωπηρή ανοχή της πολιτείας μας».

Ολοκληρώνοντας πρόσφερε στον Μητροπολίτη Ηλείας ένα Αρχιερατικό μπαστούνι, για να στηρίζεται επιτελώντας τα Αρχιερατικά του καθήκοντα, όπως του είπε, ενώ οι ιερείς του ναού του προσέφεραν μια εικόνα του Αγίου Νικολάου. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου υποσχέθηκε στον Μητροπολίτη Ηλείας να βρίσκεται στον Πύργο, κατά την υποδοχή του εκεί από τον λαό και τους Αρχιερείς, μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο