KR Tempo

«Περί αρωμάτων και της δημιουργίας τους». Το νέο βιβλίο του Κυριάκου Ζέπου

Στον κατάμεστο από κόσμο προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σικυώνας, διοργανώθηκε μια ξεχωριστή και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιάτου, με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Ζέπου με τίτλο «Περί αρωμάτων και της δημιουργίας τους».

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Λυκείου, Αγγελική Τζιμοτόλη, ενώ η παρουσίαση ξεκίνησε με την προβολή αποσπάσματος από την ταινία «Αρωμα Γυναίκας» και τους ήχους του μοναδικού τάνγκο Por Una Cabeza, στην σκηνή όπου ο τυφλός Σλέιντ χορεύει με την κοπέλα σε ένα από τα ωραιότερα τανγκό του σινεμά.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Γιάννης Μπάρτζης πρόεδρος της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων και ο Γιάννης Σώκος, συγγραφέας και επικοινωνιολόγος, προσεγγίζοντας το θέμα του βιβλίου από την πολιτιστική, κοινωνική, ψυχολογική του πλευρά, καθώς και σαν σημαντικό προϊόν της ανθρώπινης δημιουργίας ανα τους αιώνες. Οι υποβλητικές απαγγελίες αποσπασμάτων του βιβλίου με θέμα «Άρωμα και Αρχαία Ελλάδα» της Λίζας Αναγνωστοπούλου συνδυάστηκαν με την εξαιρετική χορογραφία από κοπέλες του Λυκείου ντυμένες με αρχαϊκές ενδυμασίες, την οποία σκηνοθέτησε η κα. Βάνα Χαραμή.

Χαιρετισμό έστειλε ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής νευροεπιστημών και νευρολογίας Ανδρέας Παπανικολάου από το Τέξας των ΗΠΑ όπου ζει και εργάζεται. Τις ομιλίες έκλεισε η αναφορά του συγγραφέα στο βιβλίο του. Την εκδηλωση συντονισε με εξαιρετικο τροπο ο αντιπτέραρχος εα Χάρης Λάμπρου.

Ήταν μια υπέροχη δροσερή βραδιά, στην μοναδική υποβλητική αρχαϊκή ατμόσφαιρα του μουσείου που άφησε ικανοποιημένους τους εκατό και πλέον παρευρισκόμενους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο